Új sorozatot indítunk, amelyben gyerekbarát éttermeket mutatunk be. Ha neked is van kedvenc helyed, ahonnan nem nézik ki a gyerekeket, sőt, külön figyelnek rájuk, küldd el beszámolód a bezzeganya@bezzeganya.hu címre, és mi megjelentetjük, hogy más családok is felkereshessék a bababarát éttermet. Elsőként a váci Remete Pince Éttermet ismerhetjük meg Center jóvoltából.

Dióhéjban. Családias légkör, jó hangulat, finom ételek.

A váci Remete Pince Étterem 2004 óta várja vendégeit. Bevallom, habár korántsem a környéken élünk, utunk rendszeresen hozzájuk vezet, ha kikapcsolódásként (vagy utána) családi ebédre vágyunk. Vác környékén a vácrátóti arborétum csábít sétára, a városban pedig a hangulatos főtér és a nyáron sem zsúfolt ősfás strand a fő vonzerő.

Maga az étterem a Fürdő lépcső 3. szám alatt helyezkedik el. A strandfürdő melletti utca és a Duna-parti sétány határolja, parkolóhelyet a környező utcákban könnyen találhatunk, vagy a strand előtti kisebb parkolóban is bízhatunk. Weblapjuk sajnos nincs, de általában 12 és 22 óra között tartanak nyitva. A Remete Pincéhez a lépcsősor vezet le, így a babakocsival érkezők jobban járnak, ha a Duna felől közelítenek, mert onnan csak pár lépcsőfokot kell felfelé cipelni a kocsit, míg a belváros felől hosszan kígyóznak le a fokok. Biciklitároló is van a bejáratnál, így a kerékpárosok is könnyen leparkolhatnak.

Az étterem teraszán 10-12 asztal található szellősen, gyerekszék alapvető, sőt az asztaloktól kicsit távolabb egy játszósarkot is kialakítottak, rajzoló asztallal, csúszdával kicsiknek-nagyoknak. A terasz ősszel is üzemel gázmelegítőkkel, takarókkal, zenével. Akár kint, akár bent telepszünk le, még el sem helyezkedtünk, egy kosár játék és több kicsiknek való lapozós mesekönyv érkezik, amivel az első fogás érkezéséig kiválóan elfoglalják magukat a kisebbek.

A terasz feletti  kis dombon színes virágok, bokrok, növények, és este egy kis díszkivilágítás teszi hangulatosabbá a környezetet.

Bent két helyiség vár. A téglafalú pincék állítólag még a török korból származnak. Friss virág, mécsesek, gyertyák, kovácsoltvas kiegészítők és a pincéhez illő képek vannak a falakon. Ha a gyerekek már nagyobbacskák, hoznak a székükre összehajtott plédet magasítónak, gyerekméretű késsel és villával terítenek nekik.

Külön gyerekmenü nincs, fél adag étel rendelhető. Az árak leveseknél úgy emlékszem, 490 és 890 között, a főételeknél 1500 és 3000 Ft között mozognak.

Az étel kifogástalan és elég nagy adag, a tálalásuk színvonalas és étvágygerjesztő. Az étteremben kint és bent is halk instrumentális zene szól a hangszórókból. A kiszolgálás kedves, figyelmes és abszolút gyerek- és szülőbarát is egyben.

A mosdó szép tiszta. A női szakaszon egy lehajtható pelenkázóasztal is helyet kapott (bár ránézésre kicsit szűkösnek tűnt mellette a hely, tehát egy kis akrobatamutatvány elképzelhető, hogy ezen a ponton benne van a pakliban.)

Összességében a Remete Pince Vácon még mindig az egyik kedvenc helyünk.

Center