programajánló Álomutazó

Ha még nincs programod a két ünnep között, akkor íme, egy olyan lehetőség, mely az egész családnak tartalmas szórakozást ígér. A Játékkészítő alkotói idén egy családi mesemusicallel, az Álomutazó című előadással rukkoltak elő, mely december 26 és 30 között látható a BOK Csarnokban. A humoros családi mesemusicalban olyan kérdésekre kapunk válaszokat, hogy miért álmodunk, mire valók az álmok és miért vannak rossz álmok.

Történet
 

„Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.” 

Szereplők
 

Hazánk legismertebb színészei és énekesei lépnek egy színpadra: Stohl András, Radics Gigi, Szabó Győző, Hajdu Steve mellett újabb ismert nevek csatlakoztak a szuperprodukcióhoz Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita személyében.

Színpad
 

A mesemusical színpada 1000 négyzetméter alapterületű és 12 méter (4 emeletes ház magasságának felel meg) magas lesz.

Látvány
 

Az Álomutazó vizuál rendezője Herendi Gábor, a Valami Amerika filmek, a Társasjáték és a Kincsem filmeket rendezte. A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező álmodta meg, aki többek között az X-Factor, a Csillag Születik és a Megasztár díszlet- és látványtervezőjeként vált ismertté. A darabban látható kosztümöket az Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra tervezte.

Alkotók
 

Az Álomutazó rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. A tánckarban pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Rippel Brothers Akadémia artistáit tűnnek fel. A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, akinek humorát a nézők a Dumaszínházból is ismerhetik. A munkában továbbá részt vett a Kincsemet és a Liza, a rókatündért forgatókönyvíróként jegyző Hegedűs Bálint. A dramaturg a Szegedi Nemzeti Színház korábbi irodalmi vezetője, Almási-Tóth András volt.

További infók itt>>>

programajánló ÁlomutazóBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?