Írtunk már feledékeny terhes nők baki-parádéjáról, most pedig gyerekek dobásaiból szemezgetünk egy kicsit. Széleskörű kutatásaink eredményeképpen napvilágra kerültek barátnőink és az ő barátnőik kis titkai. A gyerektrükkök.

'A Boy's Life' photo (c) 2007, Tim Samoff - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Nem ritka például a szobanövényt zabáló, zsírkrétát ropogtató, esetleg homokot két pofára tömő gyerekről szóló sztori. Az evés közben a tányérjába belealvó kicsiről szóló történetek hamar a családi legendárium kedves részévé válnak, míg egyes akciókról inkább mélyen hallgatunk és legfeljebb az idő jótékony hatására nevettetnek meg.

Biztosan sokan ismerik azt a kisgyerekes anyáknak szóló receptet, ami így kezdődik: "Távolítsuk el a plüssmackót a sütőből". A viccről azonban kiderülhet, hogy nem is olyan alaptalan, mint elsőre gondoljuk. „Betettem sülni a csirkét, mégis, mintha kicsit fura szag lenne – meséli az áldozat. - A gyerek bedobta a sütőbe a Yamaha furulyámat, begurult a végébe és teljesen elolvadt.”

Egy másik anya arról mesélt: „Valamelyik nap szépen megcsináltam az ebédet, elhúztam a „tűzről” a villanytűzhelyen. Térülök, fordulok, hát baromi büdös van. A gyerek gondolta, ő is főz, és rátette a hűlő lapra a saját műanyag pitlijét.”

B. anyukája azt mesélte: „B. sokáig kísérletezett a mikróba rejteni fémkanalat, majd beindítani a sütőt, de szerencsére mindig lebukott.”

A magam vallomását is hozzá kell tegyem a gyónásokhoz. Nálunk esett meg az eset, hogy a gyerek stikában elvitte aludni magával az egyik – zöld – filcet. Hogy korábban csempészte-e az ágyba, vagy csak lefekvéskor, nem derült ki, mindenesetre mire felébredt, úgy nézett ki, mint egy kis kobold. Kiszínezte majd az egész hasát. Az igazat megvallva ekkor adtam – ismét – hálát a lemosható filcek feltalálójának.

Egy – ma már felnőtt – ismerősöm cigarettacsikket fogyasztott mély elégedettséggel a játszótér gyepén ülve. A popsikrém alternatív felhasználása sem idegen a csemetéktől. Teljes testpakolás, vagy a tükör kényeztetése? Ötletben nincs hiány. A fürdőszoba meg egyenesen kínálja a lehetőségeket. Suttyomban a kádba öntött sampon, hajbalzsam vagy habfürdő. Fogkefével kisúrolt fuga. Méregdrága parfüm kilocsolása és a sort minden hozzáférhető (vagy amúgy nem hozzáférhető) pipereholmival lehetne folytatni.

Nektek milyen csínyeket követtek el gyerekeitek amivel a szívbajt, vagy épp a röhögőgörcsöt hozták rátok?

Center