Szerelmi bájital, rontáslevétel. Ne izguljatok, itt most nem Harry Potterről lesz szó. Gonosz és jó varázslók helyett gátlástalan és hiszékeny emberekről.

 

A Pointed Hat Does Not a Witch Makephoto © 2009 Jan | more info (via: Wylio)

Hallottam a hírekben, hogy 38 millió forinttal vert át valakit egy mágus, aki elhitette egy nővel, hogy rontás van rajta, és a pénzért spiritisztaként leveszi azt róla. Az illető azóta legfeljebb a bilincslevételt gyakorolhatja, gondolom, ugyanolyan hatékonyan, mint a rontásét.

Egy másik esetben csalók arany ékszerekről vettek le rontást, méghozzá úgy, hogy ellopták a rontással sújtott holmit.

Hiszékenység? Hit?

Ki ne szeretne szeretve lenni? Pénzhez jutni. Sikert sikerre halmozni. Persze, hogy mindenkinek vannak ilyen vágyai. Csak vannak, akik ennek érdekében hajlandóak magukat jósoknak nevező idegeneknek komoly összegeket perkálni. Aztán várják a csodát. Vagy micsodát. Ha nem jön be a jóslat, nem fordul a szerencse, biztosan az ügyfél a hibás. Nem hisz a jövőben, benne van a hiba. Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.

Telefonos jóslás, TV-n át való gyógyítás. Mindig van olyan, aki befizet.

Aztán ott vannak azok, akik arra szakosodtak, hogy haldoklókat verjenek át. Ilyen-olyan csodaszerekkel, gyógymódokkal drága pénzért.

Szerintem a rontást inkább ezek a gátlástalan csalók hozzák a hiszékenyekre, miközben viszik a pénzüket. Vagy ez olyan, mint a viccben, mikor a kisfiú a farkánál fogva pörgeti a macskát, csak hogy az boldog legyen, amikor végre elengedik majd? Titeket vertek már át?

 

Center