TGV gyereknevelés sírás csecsemőA szokott népmesei elemmel kezdve a posztot („már régóta olvasom a Bezzeganyát”), annak reményében írok, hátha valamelyikőtök pont meg tudja mondani a tutit az alábbiakban vázolt helyzetre, ami a következő:

Adott egy 10 hetes fiúcska, aki minden reggel 6 és 8 óra között visít. Ez így önmagában nem hangzik nyilván annyira drámaian, a csecsemők ugye sírnak meg minden, ezt én is tudom, van egy óvodásom is. Szóval a szóban forgó kiscsíra amúgy sem egy borzasztóan nyugodt típus, többet üvölt, mint amennyit nem, de a fent említett időszakot kivéve nagyjából negyedóra alatt a legkétségbeesettebb sírásból is kikezelhető. De ebben a két órában semmi, de semmi nem használ.

Egyhetes korától minden egyes reggel, pontban 5:59-től kezdve az a program, hogy fölvesszük/nem vesszük föl, enni kap/nem kap enni, pelust cserélünk/nem cserélünk pelust, járkálunk vele/nem járkálunk vele, hasra tesszük/nem tesszük hasra, hátra tesszük/nem tesszük hátra, ringatjuk/nem ringatjuk, ő pedig közben vörös fejjel rekedtre üvölti magát. És minden egyes reggel az a dolog vége, hogy nagyjából 8:05-re annyira kiüti magát, hogy beájul és elalszik.

Ébresztőóra volna beleszerelve, csak nem vettem észre, amikor kijött? De milyen ébresztőóra az olyan, amit nem lehet kikapcsolni? Kérdeztem már az igen sokat látott gyerekorvosunkat is, valamint a szintén igen sokat látott védő nénit is, mindkettő kerek szemekkel pislog, de fogalmuk sincs.

Ráadásul ezek a maratoni sírások mind hangerejükben (a szomszéd néni minden reggel megkérdezi, hogy mi történt már megint, és a kétkedő arcából látom, hogy nem nagyon akarja elhinni, hogy semmi olyasmi, ami miatt tárcsáznia kéne a gyermekvédelmet), mind frekvenciájukban (visít vagy inkább sikít, kisebb rezonanciakatasztrófát okozva), mind vehemenciájukban lényegesen erősebbek, mint a nap során tapasztalt többi sírás. Olyan, mint akinek nagyon fáj valamije. De mi a szösz az, ami csak reggel 6 és 8 között fáj?

Ha tudjátok a megoldást vagy van ötletetek, ne tartsátok magatokban!

Köszi!

TGV

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?