www.lelekpillango.hu Mostanában lépten-nyomon szembejön velem a Pillangó. Facebookon, hírlevelekben, weboldalakon fel-felbukkan a színes vonalrajz. De mi a fene ez?

Először kínai giccs kategóriába soroltam az egészet, mert lélekcsillámokról magyarázott, és gyomoridegem lett a magasröptű mondatoktól is. De mivel egyre több helyen találkoztam a pillangóval, elmerültem mélyebben a témában.

A Lélekpillangó egy együttműködésen alapuló jótékonysági összefogás az emberi boldogságért.”

Maga a mese, ami naponta egy résszel bővül, lelki tartalmú: aki szereti Coelhót, Szepes Máriát, Popper Pétert, annak biztosan tetszeni fog. „Azok, akik meghallgatták ezt a dalt, pontosan értették, mire van szüksége minden embernek. Egy jó szó – ennyi, és nem több. A Lélekpillangók boldogan repültek tova. Tudták, hogy ez a zene különösen nagy erőket mozdít meg, s mindenki, aki ma ezt hallotta, egy jó szóval fog megörvendeztetni mindenkit akivel csak találkozik. „Jó szót adni” – olyan egyszerű és mégis néha olyan nehéz… Nyomába eredtek hát azoknak, akik meghallgatták a dalt.”

A kezdeményezést egy életműdíj-szavazással kötötték össze, melyben eddig közel tízezren szavaztak: Popper Péterre, Szepes Máriára, Biegelbauer Pálra. A díjat 2012-től minden évben egy olyan nagy gondolkodó, szellemi fáklyavivő kaphatja meg, akinek életművét halála után is fontos ismerni, gondozni, ápolni.

Lehet pillangót reptetni is: azaz másoknak is megmutatni, mi az a Lélekpillangó. Ezzel a poszttal mi is röptetünk, ha jól sejtem. Remélem, boldogok leszünk.

Az önismereti, párkapcsolati, gyereknevelési és egyéb témákat kedvelőknek összeállítottak egy komplett csomagot is, melyben közel 30 db könyv, film, előadás, meditáció, hanganyag található (pl. Vida Ági gyereknevelős audio anyaga Játékos babaismeret címen, vagy az erősen megosztó Darnel Christian személyiségfejlesztő tréner videója), melynek megvásárlásával az életműdíj alapját lehet támogatni.

Az életműdíj plakettjét Gáll Gregor szobrászművész készíti el. Gállék „otthon szülős” művészcsalád, 3 gyerekük van. Gregor, az apuka szobrászművész, Ariell, az anyuka zongoraművész, sőt a nagyszülők is csupa-csupa művész és filozófus. A legidősebb lányuk, Isis hárfaművésznő és csodagyerek. Már négyévesen saját darabokat szerzett, első zenekari művét hatévesen jegyezte le kottába.

Ezen a videón Isis „pillangók tánca” című darabja hallható, mely a Lélekpillangó hivatalos zenéje lett.

A Lélekpillangó tehát önismereti-meseolvasós-szavazós-vásárlós-támogatós oldal azoknak, akik felismerték szívükben a lélek csillámát.

Azért Szepes Máriára nyomtam egy gombot.

Tünde