Van Budapest az egyik bevásárlóközpontjában egy kis bolt, ami igazi különlegesség a szűkebb tárcájú könyvesbolt-látogatóknak. Olvasmányélmények pénztárcabarát módon. Jól hangzik, nem?

'The book' photo (c) 2009, Dave Heuts - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

 

Kifizeted a kiválasztott könyvet, mint bármilyen más boltban, majd a nyugtát jól elteszed. Hazaviszed a könyvedet és elolvasod. Ha igazi kincsre bukkantál, nincs más teendőd, mint a polcodra rakni a szerzeményt (amit már valószínűleg többen is olvastak előtted), hogy gazdagítsa házi könyvtáradat.

Ha azonban egyszer is elég volt (vagy akár sok is) a műből, nem kell aggódnod a családi költségvetés miatt, mert a könyv ez esetben csak 500 forintodba került. Ha ugyanis úgy döntesz, hogy tizenöt naptári napon belül visszaviszed a könyvet, akkor a nyugta bemutatásával, 500 Ft használati díj levonása után visszafizetik a könyv árát.

Ha elfelejted 15 napon belül visszavinni a könyvet, nem veszik vissza, a tiéd lesz végleg (ha csak el nem hagyod – de ez már egy másik akció). Az egyetlen dolgod, hogy ha vissza akarod váltani az olvasmányodat, vigyázz rá, mert koszos, rongyos, oldalhiányos könyvet nem vesznek vissza.  

Szerintem szuper ötlet! Remélem, egyre több helyen lesznek ilyen üzletek. A mai könyvárak mellett, az újdonságokra éhes olvasó, van amit (még) nem talál meg hagyományos könyvtárakban, itt viszont valószínűleg igen.  Végső soron pedig a pénz is megmarad és az olvasó is jóllakik. Nektek hogy tetszik?

 

Center

 

http://www.konyvkolcsonzo.hu/