A fesztiválok májusban már egyik hétvége programjából sem maradhatnak ki, de a kellemes tavaszi időben érdemes ellátogatni kissé távolabbi területekre is, akár Budapest környékére, akár egy pár kerülettel odébb.

Ilyenkor tavasszal valahogy mindenki jobban odafigyel az egészségére is, hiszen a balzsamos időjárás szabadtéri sportolásra csábít és a strandszezon is közeleg. Ezzel egy időben megsokasodnak az egészségnapok is, szinte minden hétvégre jut egy-egy. Ezen a héten immár 26. alkalommal rendezik meg a XIII. kerület nagyszabású életmódnapját. Színpadi programok, családi hétpróba, tanácsadás, interaktív játék- és mozgásprogramok gondoskodnak arról, hogy akár az egész napot kellemesen és hasznosan töltsük.

Nagy buli készül hétvégén a XVII. kerületben is. Itt minden tavasszal Ligeti Piknik néven rendezik meg a városrész ünnepét a Heltai Gáspár téren. Zenés mesejáték, táncbemutatók, Tintaló Cirkusz, játék, móka, kacagás várja az érdeklődőket. Ha itt laktok azért, ha még sosem jártatok a XVII. Kerületben, akkor azért.

Ha tavasz, akkor tavaszünnep, ha tavaszünnep, akkor Floralia az Aquincumi Múzeumban május 16-17-én 11 és 17 óra között. A hétvége során megtudhatjátok, hogy éltek az emberek az ókorban, részt vehettek légiós bemutatón, de lesznek kézműves és ügyességi játékok is.

A pezsgő kulturális élettel bíró Gödöllő igazán közel van Budapesthez, és mindig van valami jó program, amiért érdemes megtenni a fél-egy órás utat. Most például a Gödöllői Waldorf Iskola két napos családi rendezvénye kisállatokkal, előadásokkal, konyhakerti tanácsokkal, hiszen a rendezvény fő célja egy olyan hagyományteremtő hétvégi szabadidős program létrehozása, mely szervesen kapcsolódik a gödöllői agrárkultúrához a természeti környezet előtérbe helyezésével.

Ha a Városligetbe készültök a hétvégén, nézzetek be a Belvárosi Sajtfesztiválra, ahol idén is színes programokkal készülnek az egész családnak. A legkisebbek állatsimogatóban megismerkedhetnek a tejtermelő állatokkal vagy a kalandparkban lelhetnek önfeledt szórakozásra, míg a felnőtteket folklórfellépők szórakoztatják majd.

Szélforgó

Utóirat: ezen a hétvégén rendezik meg (huszadik alkalommal) a hagyományos Múzeumok Majálisát is a Múzeum-kertben (Magyar Nemzeti Múzeum), ahol a múzeumok bemutatkozó sátrain túl kézművesekkel, gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. (Vakmacska)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?