Nem lesz abortusz-szigorítás, dőlt el a napokban. A KDNP sajtóhírek szerint komoly presztízsveszteségként élte meg családdal kapcsolatos tervei elvérzését. Hogy ne hagyjon téma nélkül minket a politika, részben a fentiek miatt felvetődött egy újabb kérdés. Adjanak-e szavazati jogot a kétmillió kiskorú jogán a szüleiknek? Az index arról ír, hogy a kérdést vitára fogják bocsátani a készülő alkotmány megszövegezése kapcsán. A tervet a szövegezésért és vitáért felelős Szájer József karolta fel. Az ötlet eredetileg Révész Máriusztól származik, aki még 2007-ben ezt mondta szükség lenne erre a lépésre: „hiszen kétmillió szavazat az nem elhanyagolható.”

Habár nem vitatom, hogy a több gyereket nevelők vállalók sokat tesznek hozzá a társadalomhoz, hosszútávon is segítik a jövő inaktívjainak ellátását, de a magam részéről az elképzelést nonszensznek és felháborítónak találom. Felvetődött bennem pár kérdés is:

- Kell nekünk szavazatvásárlás?

- Állami gondozottak szavazati jogát ki gyakorolná?

- Elvált szülők gyermekei esetében kié lesz a voks?

- Páratlan számú gyermek esetén hogyan oszlana meg a szavazati jog? Apukáé kettőt ér Anyukáé egyet, vagy mindkettő másfelet?

- És mi van a terhesekkel? Ha megszületik a magzat, akkor visszamenőlegesen 300 napon belül leadható lenne a nevében a voks?

És egy utolsó, költői kérdés:

- A szavazatokért mindent meg lehet tenni?

Ti mit gondoltok? Nektek mik lennének a kérdéseitek?

Center