Nikita szüléstörténet szülés

A tavalyi évünk nagyon embert próbáló volt. Januárban megtudtuk, hogy imádott Patrick kisfiunk gyógyíthatatlan beteg (erről már írtam itt korábban), majd 7 hónapos korában, május végén hirtelen elveszítettük őt. Fájdalmunkat nem lehet szavakkal kifejezni, de nekünk tovább kell élnünk és ha akarjuk, ha nem, a nap is kisüt egyszer. Talán mert nem görcsöltünk rá egy újabb babára, talán mert még javában gyászoltunk, de az első hónap próbálkozása után már pozitív lett a teszt. Nem mertünk örülni, nem is gondolkoztunk a jövőn, mert még előttünk állt egy méhlepény-mintavétel a 12. héten, hogy megtudjuk, ez a baba egészséges lesz-e, vagy ő is SMA I-es (=csecsemőkori izomsorvadás, amelyre nincs gyógymód, és legfeljebb 2 éves korukig élnek az ilyen babák).

A mi esetünkben minden terhességnél el kell végezni ezt a tesztet, mert 25 százalék az esély, hogy a baba beteg lesz. 10 nap múlva késő este kaptuk a genetikustól a telefont, hogy a baba egészséges és lehet örülni. Mondanom sem kell, óriási boldogság volt ez számunkra és a bánat mellett már mertünk kicsit ábrándozni, kicsit reménykedni, hogy hamarosan újra boldog napok várnak ránk és megint szülők lehetünk.

Nikita szüléstörténet szülésTerhességem problémamentesen zajlott, bár nagyon más volt, mint az előző: éreztem és a vége felé láttam is, hogy a bennem fejlődő baba milyen erős és mozgékony (így utólag már tudom, hogy kicsi Patrickom már a méhemben is gyenge volt, keveset mocorgott). 39 hét+3 naposan hajnali 2-kor arra ébredtem, hogy picit fáj a hasam, 10 perces fájásaim voltak. Hasmenésem is volt, úgyhogy már nem aludtam vissza, mászkáltam, néztem az időt és azon töprengtem, ez már a vajúdás lenne-e. Szültem már egyszer, de most rövid ideig tartó és alig fájdalmasnak mondható, ritka fájásaim voltak, nem igazán tudtam. Fél 5-kor aztán döntésre jutottam és felkeltettem a férjemet, mondván, hogy inkább küldjenek haza, de menjünk be a kórházba, mert hátha. A taxiban a fájások elkezdtek besűrűsödni, 4-5 percenként jöttek. 5.31-kor vettek fel a szülőszobára, és legnagyobb meglepetésemre a szülésznő mosolyogva közölte,teljesen eltűnt a méhszáj és csak ki kell tolni a babát!

Szólt is gyorsan a dokimnak, aki épp ügyeletes volt (amúgy otthonról nem ért volna be a szülésre, mint utóbb mondták), és a folyosón várakozó megdöbbent férjemnek, hogy öltözzön be gyorsan és hozza a fényképezőgépet, mert jön a baba. Burokrepesztés és néhány tolás után 6.20-kor megszületett Panka, a mi kis napsugarunk. Összességében véve nagyon szerencsés és villámgyors szülésem volt (talán az elfogyasztott több liter málnalevéltea is segített?), bár egy dolgot nem fogok visszasírni, az egészségügyi kaparást a végén, amit csak úgy "a la natura"csinált meg a doki. Mondta közben, hogy ha nagyon fáj, el is altathat (normál esetben, nem szülő nőknél ezt eleve altatásban végzik), de erre végül nem volt szükség, csodáltam a mellettem fekvő édes kis lényt, ő volt a fájdalomcsillapítóm. A kórházi napok gyorsan elteltek és már itthon vagyunk együtt, elválaszthatatlanul, óriási boldogságban.

Nikita