Budapest öt kedvenc fagyizóját próbáltuk meg egy csokorba, (vagy tölcsérbe) szedni az alábbi írásban. Az itt kapható fagyik közös vonása, hogy természetes és kiváló minőségű alapanyagokból készítik őket. A jelszó akár a „semmi E” is lehetne.

'ice cream with bubblegum sauce & a flake...' photo (c) 2012, kate hiscock - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

A legtöbb helyen pedig igazi íz-különlegességeket is kóstolhatunk, mint a chilis csoki, vagy az akác, esetleg a gorgonzola. Szerintetek melyik a legjobb fagyizó Budapesten? És milyen jó fagyizókat ismertek még szerte az országban? Jöjjön hát a mi ötgombócos válogatásunk!

Vári Cukrászda

XVI. Szlovák út

A hagyományos ízek mellett chilis csokoládé, rebarbara, kecskesajt, tokaji aszús mazsola, vagy épp vajkaremell sorakozik gombóccá válására várva. És egyik gombóc sem szokott csalódást okozni.

1 gombóc ára: 250 Ft

Gelarto Rosa

V. Szent István tér

Az itteni fagyi különlegessége, hogy rózsa formájú ízvirágként kapjuk a kezünkbe a fagyinkat. Akácfagyijukban szirmokkal és akácmézzel, eper-bodza költeményükben pedig fantasztikusan zamatos igazi eper ízzel találkozhatunk. Bazsalikomos citrom, velencei álom, fahéj, levendulás-fehércsoki sorakozik a pultban kóstolókra várva. Választhatunk nyírfacukorból készült fagyikat is, de van, aki egyszerűen azt állítja itt „csak” csokit kell venni, mert ez A csokifagyi.

A kicsi adag (1-2 ízből) ára 200, a közepes (1-3íz) 400 Ft.

Daubner

II. Szépvölgyi út

18 hagyományos ízben készülnek itt a fagylaltok az áfonyától a málnán át a mák ízűig. Nyaranta az üzlet előtt kanyargó sor jelzi, nem tévedésből kapott helyet a listánkon a Daubner fagyija.

1 gombóc (5 dkg) ára: 190 Ft.

Fragola

VI. Nagymező utca, II. Csévi út

Ha chianti, homoktövis, levendula vagy gyömbér fagyira vágysz, itt a helyed az olasz kézműves fagyizóban. De  ha hagyományosabb az ízlésed a pisztácia, vagy a fondente-csoki sem fog csalódást okozni. A Fragola fagyijaihoz édesítőszerként szőlőcukrot használnak, valamint 60% friss, vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében tömény, 80-100%-os természetes sűrítményeket.

1 gombóc (min. 5dkg) ára: 250 Ft

Hagen Dazs

Aréna Pláza

Prémium alapanyagokból készült fagyijuk 24 ízben kapható. A makadámdiós, vagy akár csak egy sima vanília is egy élmény. Hátránya, hogy az ára is prémium és egy bevásárlóközpontban kapott helyet, így a hely még csak hangulatosnak sem igazán mondható.

1 gombóc ára: 850 Ft

Center