Részletes segédlet, hogy könnyebben menjen a REGISZTRÁCIÓ

 

Sajnos egyelőre még gyerekbetegségei vannak a blogrendszernek, így kicsit macerásabb, reméljük, hamarosan zökkenőmentesebb lesz a regisztráció. Ne törődjetek vele, hogy milyen emailcímmel akartok regisztrálni, mindennel lehet, a freemailt csak azért javasolja, mert úgy könnyebb, nem kell, csak belépni.

 

Megjegyezném, hogy a másik emailről regisztrációkor maga a regisztráció kevesebb adatot kér, mint a freemail, és ez az egy oldal, ami különbözik, valamint hogy kapsz-e aktiváló linket, amire minden hibaüzenet ellenére csak egyszer kell bökni, mint minden más aktivációra, egyébként ugyanaz a menete. Ergo csak emiatt ne csinálj magadnak freemailt.

 

1. Regisztráció akármilyen címről:

 

Az oldalon ne a belépésre kattintsatok, az most per pillanat még nem mindig működik, vagy próbáljatok meg hozzászólni egy cikkhez, vagy induljatok ki a postr.hu/ oldalról, ott a Regisztráció jó oldalra dob.

 

- Regisztráció közben ne ijedjetek meg, hogy még a kakukkos óra láncát is kérik, ennek nincs köze a regisztrált adataidhoz, semelyik felhasználó nem látja sehol, de ha valakit aggaszt, adjon meg fantom adatokat. Az email címet se látja más egyébként.

 

- Regisztráció után megy az email. Utána be akartok lépni, ezért rákattintotok az aktiválásra. Kiírja, hogy OK, de olykor kiírja, hogy nem lehet, időtúllépés, hiba, meg minden ehhez hasonló. Akinek van türelme, böködhet többet is, de fölösleges, elfogadta a rendszer többünk tapasztalata szerint. A levélben levő belépés linkre ne bökjetek, mert fölösleges, újabb hibaüzeneteket kaptok. Ne törődjetek vele!

 

- A belépésre bökjetek akár a bezzeganya.hu oldalon, akár a postr.hu/ oldalon. Bármelyiken beléphettek, akár volt hibaüzenet, akár nem.

 

- Adjátok meg az emailcímet, jelszót. Azon fog sírni, hogy jó-jó, de milyen nicken? No, ekkor adjátok meg a nicknevet (Felhasználónév), és ha akarjátok, blognevet is megadhattok azonnal. Ezt látja majd mindenki, aki megnézi az adataitokat, vagy amikor kommenteztek.

 

- Többször már nem lesz gondotok a belépéssel, ha mégis, akkor pont javítanak, vagy bug van, ezért ha lehet, minél részletesebben informáljatok róla a lenti címen.

 

2. Regisztráció freemail címről:

 

(a próba kedvéért regisztráltam, ilyen kíváncsi levelezőt még életemben nem láttam)

- Nem kell, csak a belépésre bökni bárhol a fenti posztban szereplő helyek közül. Megadod az freemail címed, a belépési jelszavadat a freemailbe, majd ráböksz a belépésre.

- Megadod a nicked (Felhasználónév), ha akarod, azonnal blogot is nyithatsz ezen a néven, és innentől él a regisztráció.

 

3. Regisztráció IWIW kapun át:

 

Úgy indulok, hogy nem vagyok bejelentkezve az IWIW-be. A poszt alatt indítottam a belépést a „Belépés IWIW Kapuval” gombon keresztül. Ugyanezt megtaláljátok a postr főoldalán a Belépés gombra bökve, illetve a blogon fent, ha jobb gombot nyomtok a Belépés linkre. Én kitörölném, hogy írhasson a hírfolyamomba, mert paranoiás vagyok, meg minek, de egyéni döntés kérdése. Értesítést se kérnék, de ez is egyéni.

 

Alul kiírja, hogy nem vagy bejelentkezve. IWIW email címe, jelszava szükséges hozzá. Biztos, ami biztos, én előtte leellenőrizném IWIW-ben, hogy milyen email van ott, és hogy be tudok-e fejből lépni a fiókba. Ez nálam kevésbé szétszórtaknál elhagyható.

Első bejelentkezés:

- Rákattintasz a gombra.

- Bedob egy, a többitől kissé eltérő "Azonosítás > Profil és blogadatok" oldalra.

- Felhasználóneved: Ide bedobja automatikusan az IWIW-est. Szabadon választhatsz, bármit beírhatsz, de csak olyat, ami még nincs.

- Blogcímet, ha akarsz, megadsz. Ha nem adod meg, csinál egyet, de nem kér enni, ne törődj vele, később, ha blogolni akarsz, pont úgy választhatsz, mint a többinél.

- Ha korábban már kommenteztél azzal az emaillel az origó rendszerében, csak máshonnan belépve, akkor a „Kérem a kommentjeimet” kipipálásával csatolhatod a régieket.

- Pipálod a szokott „Elfogadom, stb.” opciót, és mehet.

A Profil oldaladon találod magad, tehát ha poszttól indultál, oda vissza kell még menni.

 

BELÉPÉSI PROBLÉMÁK

Ha a poszt alatt akartok belépni, az email címet és a jelszót kell megadni. Felhasználónévvel nem lehet a rendszerbe bejelentkezni

 

Mivel a rendszer pillanatnyilag még nem új ablakban nyitja meg a Belépést és Kilépést, vagyis belépés után a profil oldaladon, kilépés után a Postr főoldalán lyukadsz ki (kivétel a poszt alatt indított belépés), tehát, ha maradni akarsz a blogon, javaslom mindkettőnél a jobb gomb a szóra, megnyitás új oldalon, majd az adott poszt frissítése.

 

Ha bárkinek egyszeri helyes regisztráció után (tehát már egyszer be tudtál helyesen lépni regisztrációt követően!) belépési gondja van, az sajnos vagy annak a következménye, hogy folyamatosan dolgoznak alattunk a blogmotorral, tehát próbálkozzatok, kérlek, ismét vagy annak a következménye, hogy belefutottál nagyon pechesen valamilyen bugba. Komolyan nem kicseszni akarunk veletek, hanem hogy minél előbb jól működjön az oldal, tehát a történteket minél részletesebben tudassátok a setalosas(kukac)gmail(pont)com címen Blumival, vagy ha nem baj, hogy összeszedem az infókat a blogon fellépett hibákról, és egyben továbbítom, akkor velem, a zoccseg.b(kukac)gmail(pont)com címen. Utóbbi esetben írjátok bele a tárgyba: Belépés!

 

Köszönjük (és egy időre még kérjük) a türelmet!

 

Veg