Ősszel csak annak a gyereke nem folyamatosan beteg, aki a szomszéd kismamától kapott csodaszerrel – homoktövis-bogyó-kivonat, grapefruitmag-kivonat, homeopátiás bogyók vagy ráolvasással megbűvölt téli varázscseppek – tuningolja a gyereket.

Azoknak, akik mégis megbetegednek, összegyűjtöttem néhány olvasnivalót betegség-témában. Ha a könyv szereplőjével is megtörténik a dolog, talán könnyebb lesz elviselni. A szerzők nagyrészt a meghűléses betegségeket dolgoztál fel: rövid történetek sok képpel a 2-5 éves korosztálynak.

Berg Judit: Doktor Maszat

Két rövid történet, az első Maszatról, a kisfiúról, aki először nem akarja elfogadni az orvosságot, de aztán megfájdul a játékok torka és meg kell mutatni nekik, hogyan kell meggyógyulni.

Pozsonyi Pagony, 2011, 1680 Ft.

Marék Veronika: Boribon beteg

Boribon, a kismedve egy reggel arra ébred, hogy nem érzi jól magát. Még kirándulni sincs kedve, úgyhogy biztos nagy a baj. Az orvos megvizsgálja és gyógyszert ír fel neki. Boribon lázas, még hűtőfürdőt is kap, de aztán néhány nap alatt meggyógyul és végre mehetnek kirándulni.

Pozsonyi Pagony, 2010, 1490 Ft.

Finy Petra: A doki-ügy

Most nem megfázásról van szó: Emma, az óvodás kislány elmeséli, milyen orvosokkal találkozik az, aki bárányhimlős, aki szemüveget kap, vagy aki eltöri a kezét.

Pozsonyi Pagony, 2010, 1650 Ft.

Miler Zdenek: Hogyan gyógyította meg a vakond a kisegeret?

 

A kisegér beteg. Magas a láza és köhög. A bagoly hamarosan felállítja a diagnózist és orvosságot is rendel: kamillát. De hol talál vakond ilyen növényt? Bejárja a világot, míg rátalál és sikerül meggyógyítani a kisegeret.

Móra Kiadó, 2010, 2990 Ft.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

A könyv két mesét tartalmaz: az elsőben Bogyónak, a kis csigának nagyon megfájdul a füle. Ki kell hívni Bagolydoktort.

Pozsonyi Pagony, 2010, 1650 Ft

Bubu, a kis beteg (Bubu maci kalandjai

Nagy baj van: Bubunek a macinak aznap reggel még a kakaó sem ízlik. Vissza kell feküdnie, nem érzi jól magát. Hívni kell a doktor bácsit.

Pro Junior Kft. 2008, 590 Ft.

Lauer Doris: Julcsi beteg

Nem csak Boribonnak jut a hűtőfürdőből: Julcsinak is, aki lázasan ébred. A kanalas orvosság elviselhető és anyu is többet mesél mint máskor: nem is olyan rossz egy kicsit betegnek lenni.

Alexandra Kiadó, 2009, 1499 Ft

Liane Schneider: Bori orvoshoz megy

Bori nem beteg, mégis ellátogat Maczkó doktorhoz, az évi egyszeri kivizsgálásra. Először félelmetesnek tűnik a dolog, de aztán kiderül, milyen izgalmas dolgok vannak a rendelőben.

Manó könyvek, 2010, 690 Ft.

Wilson meghibásodik

A Chuggington sorozatból ismert Wilsonnak versenyzés közben megsérül a kereke. Nem mer elmenni a műhelybe, csak húzza-halogatja a dolgot, de aztán rászánja magát és kiderül, hogy nem is olyan félelmetes hely.

Egmont-Hungary Kft., 2009, 2190 Ft.

Jó mesélést és jobbulást mindenkinek!

Edina