Tildy terhesnapló vetélés

8. hét helyett...

Elvesztettük. Ennyi adatott meg. Talán intő jel ez a későbbiekre, hogy nem véletlenül nem örülünk annyira publikusan a 12. hétig. Annyira jó lenne most arról írnom, minden rendben, szépen növöget odabenn a csöppség. Sajnos nem így történt.

Csütörtökön elkezdett rózsaszínes pecsételésem lenni, amivel jobbnak láttam elmenni az ügyeletre. Ott nem látták hasi ultrahanggal, behívtak másnap reggel korai sürgősségi hüvelyi ultrahangra. Egy fiatalabb lány kezelte az ultrahangot, az egyik petefészket nem is látta. A petezsák jó helyen volt, kb. 5-6 hetesnek mérte, bár a papíron semmi méretet nem írt le ezzel kapcsolatban. Két hét múlvára adott időpontot.

Közben gondolkodtam, lemondjam-e a délutáni magán ultrahangot. Nem tettem, és milyen jól tettem. Itt már pontosabb infót kaptunk: kétesélyes a dolog, nem szeretnének találgatni, de felkészítettek arra is, hogy egy hét múlva látunk embriót, de arra is, hogy nem. Arra is, ha a természet végezné a dolgát. Bár az idő kerekét nem tudom előre tolni, mégis úgy éreztem, megfelelően láttak el, megkaptam a megfelelő információt. Innentől nem volt más hátra, csak várni.

Szombaton délután iszonyat görcseim lettek és nagyon elkezdtem vérezni. Miután egyik alkalommal két nagyobb darab szövet távozott, én úgy zokogtam, mint még soha. Nagyon vártuk ezt a gyerkőcöt. Ekkor már éreztem, elvesztettük, ennyi volt.

Újra az ügyeleten kötöttünk ki, amiről szívem szerint nem is beszélnék (Newham, mi más, iszonyatos görcseim voltak, ez van legközelebb) orvos nem látott, hülyeségeket írtak a papíromra, lényeg a lényeg, normál lefolyású vetélés, menjek haza, szedjek fájdalomcsillapítót. Majd hétfőn hívnak, hogy majd valamikor egy hét múlvára kapjak ultrahang időpontot. Hétfőn délután hívtam őket, nem is tudtak rólam...

Ma megvolt az ultrahang. Az elmúlt két nap nem dolgoztam, így jött a fiunk is velem. Aludt, de mintha ezt sejtettem volna, hogy így fog történni.

„Ongoing Miscarriage”. Folyamatban lévő vetélés.

De megoldjuk, mindig megoldottuk. Kivizsgáltatom magam, és lehet, hogy nem itt. Megoldjuk. Legközelebb jobban alakul.

Tildy

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?