A Bezzeganya egyik olvasója linkelte be először ezt a videót, ami állítólag orosz eredetű. Volt, aki hozzátette, állítólag egy artista família edzi ilyen módon legkisebb tagjait, mint leendő akrobatát. Figyelem, a videó megtekintése a nyugalom megzavarására alkalmas!

Nos, gondolom az itt megforduló bébitulajdonosoknak az első gondolata, hogy ha valaki az én gyerekemmel próbálná ezt csinálni, akkor másfél percen belül garantáltan több füle maradna, mint foga, és hamar előkerülne a „rendőrség” meg a „gyermekvédelem” fonéma is, mert ugye minden épeszű gyermekorvos mindenféle fórumon kimondta már, hogy csecsemőt rázni szigorúan tilos, mert súlyos következménye lehet. Persze van olyan korosztály, aki többségben egyenesen imádja a dobálás-rázás-csavargatást, de azok általában kettő és nyolc év közöttiek – gondolom, a kilenc-tízévesek is bírnák még, csak általában már túl nehezek hozzá.

A dolog hétköznapra szánt változata ugye a baba-mama torna, ahol a csecsemő afféle kis súlyzóként fumigál, míg az anyja tornázik. Bevallom, magam is próbálkoztam párszor vele, amikor a fiam még csak hat-hét kilót nyomott.  A gyereknek semmi kifogása nem volt a dolog ellen, annál inkább a negyvenegy éves térdízületeimnek. Szóval, a csecsemők egészsége érdekében ne próbáljuk ki a filmen látottakat, és saját testünk védelmében a baba-mama tornát is ésszel – óriáscsecsemővel rendelkezők hátrányban.

Vakmacska