Az otthon szülésekről szóló hírek közül egy nagyon extrémmel találkoztam nemrég. Egy mexikói nő egy konyhakéssel végzett saját magán császármetszést, miután úgy látta, hogy a babája természetes úton nem tud világra jönni.

'The Daily Shoot #ds452 – A photograph from an unusual point of view' photo (c) 2011, Rowan Peter - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Mivel a nő az előző szülése során adódott komplikációk miatt már elveszített egy kisbabát, ilyen extrém módon mentette meg fiát. A negyvenéves, többgyerekes nő víz és villany nélküli házban, a legközelebbi kórháztól nyolcórányi útra él.

A Dr. Manuel Velasco Suarez Kórház orvosa, dr. Valle elmondta: „Az anya megivott három kis pohár röviditalt fájdalomcsillapítónak, majd egy konyhakés segítségével felvágta a hasát, a harmadik próbálkozása sikeres volt. Az újszülött fiú azonnal lélegezni kezdett, és fölsírt.”

Mielőtt elveszette az eszméletét, a nő szólt az egyik gyerekének, hogy hívja segítségül a körzeti nővért. A nővér tű és varrócérna segítségével bevarrta a sebet, majd az anyát a legközelebbi kórházba szállították és ellátták.
Nőgyógyászok hallottak már régi történeteket otthon végzett császármetszésről, farmercsaládoknál, ahol a feleségét megoperáló apa már előzőleg többször hajtott végre hasonló műtétet állatokon, de az önmagát felvágó anya esete valószínűleg egyedülálló.

Center

Forrás