kórházteszt szülés császármetszés

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A kórház neve: Jósa András Kórház, Nyíregyháza

A szülés időpontja: 2016 június.

A kórház állapota: Átlagos.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Átlagos, néha csótánnyal találkozhatunk, viszont minden nap takarítják őket.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Van fizetős szülőszoba, aminek a felszereltsége franciaágy, kád, labda, bordásfal, de a sima apás szülőszobában nincs semmi.

Orvosok: Este kerültem be, nem sokszor néztek meg. Körülbelül kétszer reggelig. Majd mivel nem tágultam, de 5 perces fájások voltak, jóslófájásnak vélték és osztályra fektettek.

Szülésznők: Nagyon kedvesek voltak, a legjobb tapasztalatom velük volt.

Csecsemős nővérek: Nyolcvan százalékuk nagyon undok. Nem mondanak semmit, de elvárják, hogy betartsuk az íratlan szabályokat, amit én első gyerekesként nem tudtam, nem tudhattam. Gondolok itt arra, hogy lefejt tejet nem adhatok oda a gyereknek cumisüvegből a babás-mamás szobában. Valamint a tápszerkérés módjáról sem adnak információt, mert hát a tápszer nem jár csak úgy.

Szülésvezetés: Császárosan szültem, mert szennyezett volt a magzatvíz, így a gátmetszést nem tudom. Oxitocint kaptam, mielőtt még kiderült, hogy mekóniumos a magzatvíz. Siettetni nem siettetik, sőt, az én esetemben jósló fájásnak vélték a fájásokat, mert nem tágultam, és nem adtak semmit, hogy beinduljon a szülés, majd csak amikor másnap tágultam 5 cm-re.

Császármetszés: Nem lehet bent az apa. Császár közben nem tájékoztattak semmiről. Szépen elcsevegtek az orvosok. A nővérke kérdezte meg egyszer, hogy hogy vagyok.

Látogatási rend: Lehet jönni bármikor, de a babát csak egy meghatározott idő intervallumban mutatják meg a családnak. Apuka nem mehet be a kórterembe, kivéve ha VIP szobát igényelnek, ahol este 8-ig ott lehet bárki a családból.

Mit kell vinni a baba ellátásához: Ruhát nem kell vinni, és nem is érdemes, mert elkeveredhet a fürdetésnél a baba saját ruhája. Pelenkát elvileg naponta egyszer öt darabot adnak, de ez a bent töltött időm 70 százalékában nem így volt, hanem kérni kellett, és volt, hogy akkor is csak három darabot kaptam. Popsitörlő és popsikenőcs nincs.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Ötágyas szobában voltam, és ott egy zuhanyzó volt.

Van VIP szoba? Van.

Koszt mennyisége, minősége: Átlagosnak mondanám.

Kommunikáció: Nagyon hiányos a kommunikáció, mindenről érdeklődni kellett.

Kaptál tanácsokat hazamenetel előtt? Nem.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Úgy kerültem baba-mama szobába, hogy nem kértem, csak ott volt hely, de ezzel nem is lett volna baj, ha kapok megfelelő segítséget elsőgyerekes anyukaként, aki császárral szült. De nemhogy segítséget nem kaptam, még jó szót sem. Itt sem nézték jó szemmel, ha a gyereket betoltuk, mert pihenni szerettünk volna. Pihenés alatt nem azt értem, amikor lusta vagyok a gyerekkel lenni, hanem azt amikor a gyereket nem bírom a kezembe venni, mert a kimerültségtől remegtek a végtagjaim, ugyanis két hetet töltöttünk bent komplikációk miatt, amely idő alatt magamra voltam utalva.

Pontszámok:
 

  • szülészet állapota: 5
  • kórtermek állapota: 5
  • szülőszoba korszerűsége: 5
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 6
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 5
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 4
  • kommunikáció, tájékoztatás: 3
  • tisztaság: 5
  • ellátás minősége: 7
  • személyes élmények: 1

Anikó

kórházteszt szülés császármetszésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?