Nem, nem szeretnék az abortusz ellen írni. Arról szeretnék írni, hogy mit meg nem tesznek a mai celebek, ha már nem hívják őket eleget haknizni.

Hírportálon (???) ez az egyik fő hír. Miért? Kinek mi köze van hozzá? Nem volt abortuszom, nem tudom, mi zajlik le ilyenkor egy nőben, pláne nem egy férfiban. De hogy fog ezután végigmenni az utcán? Hogy fog olyan rajongók szemébe nézni, akik már évek óta hiába próbálkoznak? De ez csak az egyik része.

A másik jobban felbosszantott: a gyerekek már várják a kistestvért, de biztos megértik hogy miért nem jön. Mi van? Miért kell egy pár éves gyereknek tudnia, hogy az anyja abortuszra megy? Milyen lehet egy ilyen beszélgetés?

 - Anyu, mikor fog születni a kistestvér?
 - Mégsem fog megszületni.
- Miért nem?
 - Mert nincs elég pénzünk. (Ezt a gyerek megérti, mert okos, értelmes. A boltban is megérti, hogy miért nem kap túró rudit. Vagy most még kap, de majd ha lesz testvér, nem lesz rá pénz.)

 - És akkor mi lesz vele? Most ott van a pocakodban, nem?
- A doktor bácsi kiveszi és...

Nem is megyek tovább.

Nem olvastam végig a cikket, mert úgy éreztem, bűntudatot akar kelteni hiszen "ha lenne elég felkérésem, nem lenne gond..." Ma voltam bent a kollégáimnál és az egyik újságban is megláttam. Az egyik munkatársam felvilágosított: már a kicsit sem akarták, őt is el akarták vetetni. Ismét: miért? Miért kell ezt egy gyerek orra alá dörgölni? Miért kell megkockáztatni, hogy a gyereknek az óvodában, a játszótéren, az iskolában megmondják a társai, hogy "téged a szüleid nem is akartak!" Mert manapság a gyerekek interneteznek, néznek TV-t, hallják a szüleiktől.

Nem vagyok (voltam?) a végletekig az abortusz ellen. De mélységesen elítélem, hogy egy ilyen emberi tragédiából bulvárhírt csinálnak. Főleg, hogy maguk az érintettek teszik ezt.

Kicsidelfin