Friss hírek, érdekességek a Bezzeganya új, lapszemle sorozatában.

A Kőszívű utcai csillagok, avagy hogyan vegyük el a gyerekek kedvét egy életre az olvasástól?

Az Egri csillagok csak azért az ország könyve, mert kötelező. Nemecsek Ernő nettó balfasz, Jókaival meg Guantanamón kéne foglyokat kínozni, nem magyar kisiskolásokat.

Újabb két izlandi gyerek nevéért küzdenek szüleik

Kristin és Tristan Cardew élete nem egyszerű: az Izlandon élő házaspár angol-izlandi gyerekeik nevéért küzd. Ugyanis Harrietnek és Duncannek neveznék őket, a helyi szabályozás miatt azonban nem lehet, mert ezek nem izlandi nevek. Hivatalosan Lány és Fiú a nevük.

Stahl Judit: lassabban kell élni

Az együtt töltött idő határozza meg azt, hogy igazán boldogan tud-e élni egy család, és benne a legkisebbek, a gyerekek.

Ezekben a fürdőkben érhető el az ingyenes gyógyúszás

Összegyűjtöttük, hogy az országban található fürdők és uszodák közül melyikben érhető el a gyerekek számára ingyenes csoportos gyógyúszás.

Miben jók a fiúk már az anyaméhben?

Ultrahangfelvételek bizonyítják, hogy már a méhben markáns különbségek vannak a fiú és a lány magzatok agyszerkezetében, és a később is fennmaradó eltérések hátterében hormonális hatások állnak. Miért nagyobb a fiúk, férfiak agya, mit tesz a tesztoszteron a magzati aggyal, és miért érdeklődik egy kisfiú ösztönösen jobban a tűzoltóautók, mint a babák iránt?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?