Tünde gyereknevelés anyaság

Más életében vájkálni, ítélni, bírálni, észt osztani népszokás lett, mely a gyermekvállalás-szülés-gyereknevelés témákban különösen jellemző. Mindenki szaranya. Ha van sapka, azért, ha nincs, azért. Lássuk, milyen szidalmakat és butaságokat hallhatsz ebben az időszakban.

  • Házasság nélkül vállaltál babát? És még lakásotok sincs? Akkor mire? / Már egy éve házas vagy, lakásod is van, de nincs még baba? Mire vársz?
  • Becsúszott a gyerek? Pedig ismerhetnéd a biztonságos fogamzásgátló módszereket! / Tudatosan tervezett a gyerek? Mese rózsaszín habbal. 
  • Nem akarsz gyereket vállalni? Szégyelld magad, kötelességed a gyerekszülés! / Egy gyereked van? Szegény, egykén fog felnőni. / Kettő van? Miért nem három? / Három vagy több a gyerekszám? Erre a világra minek ennyi gyereket szülni? Fel is kell ám nevelni őket! 
  • Nem jön össze a baba? Lombik-kezelést vállalsz? Ez ám a felelőtlenség! Az anyatermészet nem véletlenül nem adja meg a babát. Biztos valami baja lesz a gyereknek, ha mesterségesen hozzák össze. / Örökbefogadáson gondolkozol? Te normális vagy? Sosem fogod megtudni, milyen genetikai hibái lesznek a gyereknek. És sosem fogod sajátodként szeretni!
  • Huszonöt alatt vagy és terhes? Nem vagy te még túl fiatal? / Harminc vagy és nincs még gyereked? Meddig akarsz még várni? / Negyven fölött estél teherbe? Micsoda felelőtlenség! Nem tudtad, hogy akkor sokkal több a genetikai rendellenesség? 
  • Nem szedtél vitaminokat már a terhesség előtt? Nem csináltattad meg az összes extra szűrővizsgálatot? Ne csodálkozz, ha betegen születik a gyereked! / Szedtél terhesvitaminokat, biokajákat ettél és voltál magzati szívultrahang vizsgálaton is? De jól megy egyeseknek!
  • Sztk-ba jársz terhesgondozásra és nincs fogadott orvosod? Ennyire spúr vagy, hogy nem érdekel a biztonságotok? / Magánkórházban szülsz? Fogadtál dokit és szülésznőt is? Micsoda rongyrázás!
  • Szülési terved van? Nem szeretnél gátmetszést, beöntést, és háborítatlan szülést tervezel? Minek flancolni, a gyerek kijön így is, úgy is. Bár neked biztos fontosabb a kórházi csempe színe, mint a babád biztonsága… / Engedted, hogy kérdés nélkül megvizsgálják a méhszájadat? Tűrted, hogy a beleegyezésed nélkül gátmetszést végezzen a doki? Ennyire nem vagy képes kiállni magadért?
  • Természetes úton szültél? Hát nem félsz, hogy kitágul a puncid és harangozni lehet majd benne? /  Császármetszéssel jött világra a babád? Biztos kényelemből… És hol a szülésélmény?
  • Apa bent volt a szülésnél? Nem? Hát megcsinálni tudta azt a gyereket, de arra már nem képes, hogy együtt legyen veled, amikor világra hozod a gyerekét? / Apás szülésed volt? Azt nem hallottad, hogy ha apa végignézi a szülésed, elmehet a kedve a további szextől veled?
  • Meddig szoptattad a gyereked? Mi, hogy nem volt tejed? Hát ilyen nincs, biztos csak lusta voltál! / Féléves koráig csak anyatejet kapott? Szegényke biztos éhezett, bezzegamiidőnkben mi már párhetesen feles tejet meg kiflicsücsköt kaptunk, aztán mégsem lett bajunk. / Már kétéves a gyereked és még szopizik? Ez aztán a perverz dolog!
  • Szoptattál már nyilvános helyen? Igen? Fúúúj, ez undorító! Csak úgy előkapkodod a melleidet a nyílt utcán? / Csak otthon szoptatsz? Lehetnél rugalmasabb, és a te kényelmed helyett nézhetnéd a gyerekét: ha éhes, éhes, miért váratod, amíg hazaértek?
  • Tápszert adsz a gyerekednek? Hát lusta vagy szoptatni? Kényelmesebb megcsinálni a tápszert, mi? Csóri gyerek! / Nem adsz tápszert neki? Szegény, biztos éhezik, látszik rajta, hogy nem elég neki a tejed!
  • Cumisüvegből itatod a babádat? Azt tudod, hogy így többé nem fog szopizni? / Itatópoharat használsz? Modernek vagyunk, mi? Neked már nem felel meg a cumisüveg, amit több millió anya használ…
  • Egy ágyban alszol a gyerekkel? Azonnal felkapod, ha sír? Kötődő nevelés, mi? Ezekből lesznek aztán az elkényeztetett kölykök! / Külön szobája van a babádnak? Néha hagyod sírni egy kicsit? Hát mi lesz a kötődő neveléssel? Nem fog kialakulni a kapocs köztetek. Aztán majd ne csodálkozz, ha drogos lesz.
  • Minden nap fürdeted a gyereked? Minek? Nem lesz koszos egy nap alatt! / Te tartasz büdinapot, amikor nem fürdik a gyerek? Hát ez igazán undorító! / És hogy képzeled, hogy csak tiszta vízzel mosod? Hát úgy nem jön le róla a kosz! / Babafürdető?! Te vegyszerrel tisztítod a gyereked?
  • Jól látom, az ott cumi a gyerek szájában? Nem bírod, ha üvölt, mi? Persze, a te nyugalmad fontosabb, aztán a gyereknek meg majd előreállnak a fogai a cumizástól. / Aztán miért nem adsz már ennek az ordító kis ördögfiókának cumit? Lenne mivel megnyugtatnia magát. Te szívtelen dög!
  • Védőoltás? Az meg minek? Ma már nincsenek járványok! Te nem hallottad, miket okoz a védőoltás, és kinek az érdeke ez? / Te meg nem adattad be az összes ajánlott oltást? Hát milyen anya az ilyen? Amikor majd a gyereked kórházba kerül miattad, már késő lesz…
  • Miért van a gyereken sapka? Majd jól megizzad és megfázik! / Miért nincs a gyereken sapka? Megfázik és agyhártyagyulladást kap!
  • Minden nap fertőtleníted az egész lakást, nehogy valami fertőzést kapjon a kicsi? Ez beteges! / Nem porszívózol és csírátlanítasz minden nap? Ne csodálkozz, ha a gyereked elkap majd valamit!
  • Folyton jössz-mész a gyerekkel? Nem félsz, hogy baleset/betegség lesz a vége, vagy túlingerled? Nem bírsz a fenekeden ülni? / Otthon vagy vele és mondókáztok? Elvadul az emberektől veled együtt, nem fejlődnek a társas készségei!
  • Tabletet adsz a kezébe kétévesen? Neked elment az eszed? Ilyenkor még fakockákkal kell játszania, meg homokozni! / Mi, hogy elzárod a digitális világtól? Behozhatatlan hátrányban lesz! Digitális analfabétát nevelsz?
  • Mi, hogy bölcsibe adod, mert vissza akarsz menni dolgozni? Karrierista liba! / Az ovi az első intézmény, amibe beadod a gyereket? Persze, hiszen te megteheted, eltartanak.
  • Ahh, anyagiak! Hogy nektek van autótok? És néha lejuttok a Balatonra is? Bezzeg másoknak kenyérre is alig telik! / Nincs megtakarításotok? Néha csúsztok a csekkekkel? Hát mi a fészkes fenének vállaltatok akkor gyereket, ha anyagi problémáitok vannak? Felelőtlenség!
  • Van segítséged a gyereknevelésben? Bevethető nagymama, bébiszitter, esetleg bejárónő? Hát akkor ne panaszkodj itt a gyereknevelés nehézségeiről! / Egyedül vagy mindenre, nincs segítséged? Akkor se panaszkodjál, te akartad azt a gyereket!
  • És milyen a házasságod? Idilli? Csak vetítesz! / Vannak problémák? Hát igen, biztos elhanyagoltad a férjedet, és magad, csak a gyerekkel foglalkoztál, nem csoda, ha Gizikével kavart a férjed. Ki vágyik egy kinyúlt mackónadrágos, tejfoltos pólós, kicsit meghízott anyukára? / Csinos és ápolt vagy, időnként még sportolni is eljutsz? Ezt az időt mind a gyerekedtől veszed el. Hát nem szégyelled magad?! Minekazilyennekgyerek?!

És a sort még hosszasan lehetne folytatni. Igaz?

Tünde

Tünde gyereknevelés anyaságSzaranyasággal kapcsolatos posztjaink:

Szaranya vagyok, nem megy a szoptatás!

Tápszert kap a gyerekem. Szaranya vagyok?

Szaranya, aki sírni hagyja a gyerekét?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>