Korábban beszámoltunk róla, hogy Carlo Casini, az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának elnöke (és egyben az olasz életvédő mozgalom elnöke) kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy az Európai Chartában feltüntetett alapvető jogok között szerepeljen, hogy a fogantatás pillanatában veszi kezdetét az élethez való jog. A magzati élet védelméért szervezett európai polgári kezdeményezés keretében hamarosan Magyarországon is elkezdődik az aláírásgyűjtés.

Ha sikerül egymillió aláírást gyűjteniük, petíciót nyújtanak be az Európai Bizottsághoz, amelyben kérik: minden megfogant gyermeknek joga legyen megszületni. A Bizottságnak kötelessége, hogy választ adjon a javaslattevőknek. Remélhetőleg persze nemlegest. Bár ha a Bizottságon át is megy egy ilyen kezdeményezés és az Európai Parlament révén bekerülne a Chartába akkor is a tagállamokon múlna majd mit tesznek, hiszen az egyes alkotmányokat ez sem írná felül.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az aláírásgyűjtés kapcsán kifejtette, hogy az európai civil szervezetek kezdeményezése egybecseng a magyar kormány és Magyarország törekvéseivel, hiszen az alaptörvény része a magzati élet védelme.
   
"Minden egyes megfogant magzatra tisztelettel, becsülettel és a demográfiai helyzet miatt szükséggel nézünk ebben az országban - mondta. - Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa jövője múlik azon, hogy a magzatot, az életet és a házasságot védjük."

Az államtitkár, lám, kollégáival karöltve bőszen védi a magzatokat és a házasságot. Képviselőtársaival egyre azon is gondolkodnak, hogyan lehetne például a család szentségét óvni. Például több közszolga agyal a kérdésen a – szent - családon belüli erőszakot minek is nevezzék. Ezerrel pörög hát a védelmi gépezet. Lehengerlő a buzgalom.

Csak valaki szóljon már, hogy rossz irányba mennek. Nem az abortusztörvény szigorításával kéne ijesztgetni. Nem az abortusztablettát kellett volna kivéreztetni. Nem kéne szüleszteni a nőket. Szerintem szülnek majd, ha kiszámíthatóságot, biztonságot, társadalmi megbecsülést élvezhetnek. Az egyesek által hangoztatott védendő hagyományok számomra ijesztőek. Nekem sem a vargaistváni, sem a czakógábori, sem a soltészmiklósi hagyomány és jövőkép nem tetszik.

Ti hogy vagytok ezzel?

Update: Sajtóhírek szerint Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma kijelentette: a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai ügy.

Csak a miheztartás végett mondta. Gondolom. Nehogymá' azt higgye magáról valaki, hogy nem tojóstyúk.

Center