programajánló hétvége állatkert

Csupa jó program vár mindenkit a nyári szünet előtti utolsó hétvégén: az Állatkertben Agymenők élménynap, a Hajógyárin Gyerek Sziget, a Várkert Bazárban pedig A Cappella Fesztivál várja a gyerekes családokat.

Agymenők

Június 10-én ismét hatalmas Agymenők Birodalommá alakul át a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol izgalmas játékok és feladatok várnak mindenkire. Lesz Agymenők-kvíz, Digitális Család állomás, Csodák Palotája helyszín, kirándulási tanácsok és praktikák, matematikai fejtörők, kézműves foglalkozások, történelmi kalandozások, szuper állatok, tapizoo, és társasjáték. Az élménynap ingyenes, az állatkerti belépőt azonban mindenkinek meg kell vennie, hogy be tudjon menni a helyszínre.

Gyerek Sziget

Az ingyenes Gyerek Sziget második hétvégéje, június 10-11-én igencsak tarka programmal várja a lurkókat. A mostani hétvégét Szalóki Ági nyitja, de érkezik egy új színdarab is, A királykisasszony cipője, a Kalimpa Színház előadásában. Megismerhetjük Bolba Éva és a Jazzterlánc zenekart, aki a jazz világába kalauzol el bennünket. Vasárnap Varró Dániel és Radványi Balázs kezdik a napot. Akinek a kedve dalos című műsorukkal, utána a Lashe Shave zenekart és Balogh Fruzsina tart roma táncházat. Délután a Holddalanap zenekar, majd Bársony Bálint és Korzenszky Klára Hangszersimogató koncertje várja a családokat a színpadon.

És még sehol sem tartunk a programok felsorolásával. Ezen a hétvégén várja a kalandorokat a FIRELIFE Erdőtüzes Akadálypálya, ahol az ügyességét, memóriáját, kreativitását is próbára teheti, aki végigmegy az akadálypályán. Szintén most utoljára nyílik ki Varázs-sziget Drámasátor, ahol az apróságok fantáziája megelevenedhet, ördöggé, tündérré, királyfivá válhatnak. Mit nekünk sms, viber, messenger vagy e-mail, az 1957-ben alapított Ganz Rádióklub SE szereléssel, morze-próbával, rádió-irányméréssel várja a jelentkezőket. Emellett először várja a sportos ifjoncokat a Dechatlon Sport Park, ahol a különböző sportos feladatok végrehajtói értékes ajándékokat nyerhetnek.

Aki érezte már tanulás közben, hogy fáj a háta, válla vagy nagyon izgul felelés, dolgozatírás előtt, annak ezen a hétvégén a legjobb választás a Suli Szamuráj Pont lesz, ahol egyedülálló masszázs programmal és titkos tippek segítségével megtudhatjuk, hogyan juthatunk még több energiához, ha már elfáradtunk. Aztán egy kis regenerálódás után találkozhatunk a nagy kedvenccel, Pom-Bär macival, vagy az UNICEF Gyereksarokban a játékos formában, kvízek, mókás foglalkozások segítségével ismerkedhetünk meg a gyerekjogokkal és a világ gyerekeinek helyzetével.

És kinyit ezen a hétvégén is a Kézműves Palota, a Modellezők tere, a Mozgás Akadémia, a Jana Baba Játszóház, a Rossmann Ringató Liget, a Cserkész Kalandsziget, a Színes falu, az Állatsimogató, a Generali KRESZ-park, a Csodák Palotája, az Eleven Park, a Karamella Poronty Cirkusz, csak győzzenek a gyerekek megmerítkezni a Generali Gyerek Sziget varázslatos világában.

A Cappella Fesztivál

A Budapest A Cappella Fesztivál eddig is híres volt változatos programjairól. A francia, cseh, zimbabwei és szlovén vokális koncertek mellett idén első alkalommal viszont már a kisebbeket is lefoglaló gyerek- és családi programokkal várják a közönséget a Hangvető és a Várkert Bazár fesztiválján, június 10-11 között, a Várkert Bazár Öntőház udvarán. A belépés ingyenes.

Előtérbe kerül, hogy a fesztivál az egész család számára kiváló kikapcsolódás lehet egy hosszú hét után. Ennek fényében közös programokkal is várja  vendégeit a legkisebbektől a legnagyobbakig egyaránt. A zene mellett fontosak lesznek a kézügyességi-, kreatív feladatok. A gyerekek papírkoronát, térbeli képeslapot vagy színes játékhangszert készíthetnek és mindezt a környezettudatosság jegyében, újrahasznosított anyagokból. A gondolkodás és az aktív pihenés jegyében közös családi programként, a Várkert Kvízen a család együtt törheti a fejét. Zenehallgatás közben pedig óriási képet készíthetnek a gyerekek.

Amíg tehát a szülők egy frissítően hűs rozé fröccsel a kezükben a nyáresti dallamokat hallgatják, a kicsik és nagyobbak délután négytől a koncertek végéig tematikus programokon vehetnek részt. Szombaton a COROU DE BERRA (Franciaország) és a VOCAL BAND KREATIVO (Szlovénia), vasárnap pedig YELLOW SISTERS (Csehország) és az  INSINGIZI (Zimbabwe) zenéjére kapcsolódhat ki az egész család.  Kell-e ennél jobb hétvégi kikapcsolódás?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?