Közeledik az iskolakezdés, s ha most egy nagy alapítvány lennénk, arra törekednék, hogy azoknak is jusson füzet, toll és ceruza, akiknek megterhelő ezeket előteremteni.

 

Nem vagyunk még nagy civil közösség, de minden nappal közelebb jutunk ahhoz a célhoz, amit kitűztünk, amikor elindítottuk az Ember a Vízbent. Ma már több alapítvány gondol ránk jó szívvel. Nekünk most a legfontosabb, hogy még többen mellénk álljanak és segítsék az aktuális céljainkat.

Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője felvetette, hogy a közelgő iskolakezdésre szükség lenne tanszerekre, írószerekre, füzetekre, esetleg táskákra. Fontos, hogy azok a gyermekek is el tudják kezdeni a tanévet, akik nagyon szegény családban élnek Kelet-Magyarországon. Segítségetekkel esélyt kaphatnak ők is arra, hogy szorgalmas munkával kikerüljenek abból a helyzetből, amelybe beleszülettek. Nagyon hálásak lennénk, ha támogatnátok a kezdeményezésünket!

Nóra a következőt írta: „Tulajdonképpen minden jöhet, elsőstől nyolcadikosig, semmi extra, elsőben-másodikban az előírt vonalas füzetek, utána a kockás és a vonalas, szótárfüzet, vonalzó, körző, ceruza, radír, toll, színesek, vízfesték, ecset, és persze tolltartó, táska, tornazsák, tornacipő. A füzetek kivételével mind jöhet használtan is...”

Az iskolák kiadják a listát. A beszerzésre ezeknek a családoknak nincs esélye. Az önkormányzatok, CKÖ pénztelenek. Maradnak a civilek. Nekünk segítenünk kell, ha nem akarjuk, hogy nagyobb baj legyen. A felajánlásokat az emberavizben@gmail.com-ra várjuk. Ha máshogy tudnál segíteni, azt is itt tudjuk egyeztetni.A felajánlásokat legkésőbb szeptemberben juttatnánk el az Igazgyöngynek, hogy a sikeres iskolakezdés ne ezen múljon. Az Ember a Vízben rendületlenül hisz abban, hogy mindezt azért érdemes tennünk, mert segíteni jó!

Shy

Kis kiegészítés: Shy-tól függetlenül én is olvastam Nóri bejegyzését a Nyomor széle blogon, és mivel pont holmikat rakosgattam, ünneplő ruhákat, íróeszközt, ezt-azt, megkérdeztem, fogadják-e. Hogyne, boldogan, jött a válasz, de körülbelül 250 gyerek számít az Igazgyöngy segítségére. Kétszázötvenen sajnos Vakmacsekék holmija egyedül nem segít, azért magam is megírtam volna ezt a posztot, nem tudva, hogy az Ember a vízben is segíteni akar, így már csak annyit mondok, a hír igaz, használható állapotban lévő iskolatáskák, ünneplőruhák, tornacucc, ceruza és hasonlók kerestetnek, hogy legalább ez ne akadályozza a holnap sanyarúbb sorsú elsőseit abban, hogy szeptembertől tanulni tudjanak.

Az illusztrációk olyan képekről, zászlókról készültek, melyeket az Igazgyöngy kis patronáltjai rajzoltak a magyar elnökség ideje alatt zajló "Üzenj egy zászlóval a világnak" EU projektre.

Vakmacska