„Menj vissza a konyhába, te hülye picsa!” – ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kapnak azok a nők, akik bemerészkednek az online játékok világába, adta hírül az Origo.

Vajon miért gondolják az üzeneteket küldő férfiak, hogy a számítógépes játékok – főleg a lövöldözősek – kizárólag nekik lettek kitalálva? Ha valaki nem viszi túlzásba, ezek a játékok kellemes kikapcsolódást nyújthatnak. Egyesek azonban úgy gondolják, hogy a lövöldözős játékok, pl. a Call of Duty a Quake vagy a Medal of Honor közelébe jobb nem engedni csajokat. Ezért mindent elkövetnek, hogy elvegyék a nők kedvét a játéktól.

Jennifer Haniver, aki a Call of Duty: Modern Warfare 3 virtuális játszóterén tölti szabad idejét, megelégelte a durva, sértő megjegyzéseket. Egy blogban nyilvánosságra hozta őket. Komplett beszélgetéseket követhet végig az olvasó, van, amihez hangfelvétel is készült. A lány azt reméli, ha felhívja az emberek figyelmét a problémára, talán csökken azoknak a száma, akik nem tudnak kulturáltan viselkedni játék közben. Nem ő az egyetlen ilyen blogger, a Fat, Ugly and Slutty blogon szintén csinos kis gyűjtemény állt össze a mocskolódásokból. Jennifer gyűjteményéből még egy kiállítást is rendeztek Amerikában, hiszen egy BBC felmérés szerint a játékosok 42 százaléka nő.

Vannak pasik, akik ismerkedni akarnak, Jennifer Ay girl című bejegyzésében például nyomon követhetjük, ahogy a delikvens véletlenül sem akarja megérteni, hogy a lány nem fog neki képet küldeni. Van, aki a mellméretéről kérdezget, vagy obszcén stílusban ugratja a lányt. Jennifer viszont letöri a lelkesedést. Ezután már csak a kurvázás és mocskolódás marad a pasi részéről.  Feltehetőleg a férfiak egymást is zaklatják néha, mégis a legtöbb mocskos beszólás a nők felé irányul. Talán nem is lenne ez akkora probléma, ha nem szexuális jellegűek lennének. A nők között is vannak nagyon jó játékosok, 2001-ben egy nemzetközi CyberSport bajnokságot egy magyar lány nyert meg a Quake lövöldözős játékban.

Én nagyon kedvelem ezeket a játékokat. Őszintén szólva nem az autóverseny vagy a lövöldözős a favorit nálam – bár a Battlefield Vietnamot egészen megszerettem. Az abszolút kedvencem a Diablo I-II (a három már kizárólag online játszható), ami szerepjáték, a Civilisation, ami stratégia, na és még jó pár. Online még nem játszottam, csak hálózatban. De természetesen sokkal szórakoztatóbb, ha az ember nem egyedül játszik. Feltéve ugye, ha nem zaklatják… Szomorú, hogy még mindig ott tartunk – ebben is – mint az ovisok: „fiús játék” – „lányos játék”.  Miért nem csinálhat végre mindenki azt, amit akar?

Juditty

Forrás:

http://www.origo.hu/techbazis/20120604-obszcen-es-durva-zaklato-uzeneteket-kell-elviselniuk-az-online-videojatekokat.html

http://www.notinthekitchenanymore.com/