A kórház neve: Szent Pantaleon Kórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2020.05

A kórház állapota: Régies, de tiszta.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: VIP szobában voltam, mindig tiszta volt. Vécépapír és szappan nincs, de szerintem alap, hogy mindenki visz magával. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: A szülőszobák azon a napon korszerűsítésen estek át, ezért a vizsgálót alakították át szülőszobának. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki előtt le a kalappal, a szülésznőm órákig fogta a hasamhoz a ctg-t, hogy állva tudjak vajúdni, mert nekem úgy volt jó. Támogatott, erőt adott, amikor kellett, de hallgatni is tudott, amikor arra volt szükségem. (A szobatársam szülésznője nem volt ennyire kedves, bevágta a szobába a csomagját, sok mindent nem mondott el neki, amit nekem elmondott az enyém.) Az orvosom mindent megtett azért, hogy természetes úton megszülethessen a babám, és ne kelljen császározni (nagyon féltem tőle). Nem mondták, hogy mikor mit csinálnak, de nem is bánom, jobb, hogy nem tudtam róla. A csecsemős nővérekre is jó szívvel gondolok vissza, mindig segítettek, ha valami nem ment, még az éjszaka kellős közepén is. Megmutatták a pelenkázást, a krémezést, a köldökápolást. Időstől a fiatalabbig mindenki kedves volt. A takarítőnő is egy angyal volt, minden nap, mikor jött, akkor volt egy kedves szava hozzám. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Sajnos a szülést siettetik, betöltött 40. hét reggelén már kaptam is az első oxitocint, aztán rá két napra a következőt. Gátmetszés volt, de inkább, mint repedjek. Nagy volt a babám. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, nem lehet bent, de természetes úton szültem.

Látogatási rend: Apuka végig bent volt velem a szülésnél meg az aranyórán, de utána csak a hazamenetelkor jöhetett a Covid miatt. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Mindent vinni kellett, de nem is szívesen használnék mást, mint amit én viszek. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? VIP szobában 2 ágyra 1 zuhanyzó, a többit nem tudom.

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: Borzalmas, szerencsére kaptam csomagot otthonról, azokat ettem. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Nem sok infót kaptam, de nem is igazán voltam magamnál, arról mindig tudtam, hogy hol tartunk éppen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Kaptam, nagyon részletesen elmondtak mindent, hogy mire figyeljek, mit hogyan és mikor csináljak. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A sok rossz tapasztalat után nagyon félve indultam a kórházas időszaknak, de pozitív csalódás volt. Merjetek segítséget kérni, amikor elakadtok. Negatívnak annyit tudok felhozni, hogy kismamaként amikor be kellett feküdnöm, az összes cuccomat nekem kellett felcipelni a harmadik emeletre, mert a Covid miatt apuka ennyi ideig se jöhetett fel. 

Értékelés:
 

  • szülészet állapota: 5
  • kórtermek állapota: 5
  • szülőszoba korszerűsége: 5
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 6
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 9

L.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a dunaújvárosi szülészetről, olvasd el!

Messze kerüljétek el a dunaújvárosi szülészetet!

Nem szülnék többet ebben a kórházban