A sikeres üzleti modell kulcsai: találj egy betöltetlen rést és vásárlói igényt a piacon, kínálj rá jó árú megoldást, hirdessél ügyesen és mindig ügyelj a minőségre. És akkor sok pénzt fogsz keresni.

Hát, kismamák, már megint valaki más találta meg a tuti lehetőséget. Az Egyesült Államokban leleményes várandós nők a pozitív terhességi tesztjeiket adják el az interneten, szép számban. És úgy tűnik veszik is azokat, mint a cukrot, mert egyre inkább szaporodnak a hirdetések.

Az amerikai www.craigslist.com lakossági hirdető portál már évtizedek óta mindenki kedvence, mert ingyen lehet szinte bármit meghirdetni, kiadó lakástól használt bútorig. Áttekinthető, tiszta és könnyen navigálható. A trendfigyelők is nagyon szeretik rajta tartani a szemüket, mert  ha valami érdekes új termék vagy szolgáltatás jelenik meg az országban, szinte perceken belül a Craigslist-en is megjelenik.

Az első terhességi teszt hirdetésre májusban figyeltek fel, egy New York állambeli kismama kínálta fel pozitív tesztjét 25 dollárért (5700 Ft).

„Amióta teherbe estem, többször is kértek tőlem pozitív tesztet, így elhatároztam, hogy pénzt kérek érte! Aznap fogok tesztelni, hogy érte jössz! Nem érdekel, mire kell neked, a te dolgod! Mindig telefonközelben vagyok, e-mailezzél bátran.”

Alig egy héttel később egy másik, a szomszédos New Jersey-ben élő várandós nőt inspirált az első példája, és őt már több tucat követte, egyre több államban. A hirdetések közös vonásai, hogy az ár (25-35 dollár) megfizethető, és a kismama teljes diszkrécióról és elérhetőségről biztosítja a vevőket.  Nyilvánvalóan elég egyértelmű, hogy mire lehet egy ilyen tesztet felhasználni, de többen mégis határozottan kijelentik, hogy nem fognak kíváncsi kérdéseket feltenni, míg mások kerek perec leírják, hogy „végre vedd rá a pasidat, hogy megkérje a kezed!”

Egy kétségbeesett texasi nő pedig 40 dollárt (9200 Ft) ajánlott fel egy pozitív tesztért, hogy a hűtlen, őt fél éven át megcsaló exén bosszút álljon. 

A terhességi teszt kereskedelem érdekes erkölcsi kérdéseket vet fel, de mint tudjuk, a tradicionális kapitalizmusban nem a kereskedő lelki problémája, hogy a vevő mire és hogyan használja fel a portékáját.  Elég, ha hasznosítja az aranybányát, amin ül. Szó szerint.

Másutt

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?