Helyszín: Szent István Kórház
Dátum: 2018.10.18-19.
Típus: természetes, apás szülés
Elégedettség: 5*
Érdekesség: ballonos indítás

40 hét 5 naposan ballonos indításra mentem be a kórházba. Reggel jelentkeznem kellett bemutatásra, ami abból állt, hogy volt egy ctg, utána pedig egy méhszájvizsgálat. A vizsgálat fájdalmas volt, mivel akkor még teljesen zárt volt a méhszájam. Ezután hazaengedtek, majd este nyolcra kellett visszamennem befeküdni.

Elsőként csináltak megint egy ctg-t, majd felhelyezték a ballont, ami kissé fájdalmas volt, pedig ekkora már egy minimálisat tágultam. (Erre a tágulásra gyanítom, a reggeli vizsgálat segített rá.) Ezután visszafeküdtem az ágyamba és bekötötték az infúziót. Hamarosan már jöttek is a fájások, ezek voltak a legintenzívebbek, jóformán jobban fájt, mint a kitoláskor.

Amikor már kiesett a ballon, burkot repesztettek (a repesztés nem volt fájdalmas). Ekkor nagyon megkönnyebbültem, egy időre szinte semmi fájdalmam nem volt. Utána újra jöttek a fájások, szinte egymást érték, nagyon szenvedtem (Kiabálni nem kiabáltam, de az egyik fájásnál elkaptam a párom nyakát. Meg is jegyezte, hogy többet ilyet nem tesz velem.)

Mivel közben eléggé kimerültem, behívtak egy fiatal dokit, aki a kinyomáskor a karjával nyomta a hasam. (Drasztikusan hangzik, de nem fájt.) Végül 5-6 nyomással másnap hajnali 5:00-kor megérkezett a kisfiunk 4150 grammal és 58 centivel. Rátették a mellkasomra, és a párom vághatta el a köldökzsinórt. Sajnos a gátvédelem nálam nem sikerült, így még egy órán át varrtak, majd letoltak az osztályra.

Összegezve:

A szülés nem volt könnyű, de tényleg a legjobb dolog az életünkben. Végig nagyon elégedett voltam az ott dolgozók munkájával és a környezettel. Köszönet a fogadott orvosunknak, az ügyeletes szülésznőnek és a csecsemősöknek a munkájukért, segítőkészségükért! Úgy érzem, a legjobb kezekben voltam.

K.

Gátvédelemről ezekben a szüléstörténetekben olvashatsz:

Háromfelé szakadtam a gátvédelem ellenére

Szétment a hüvelyem szülés közben

Kétszer védték meg a gátam

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>