Pubi terhesnapló terhesség kismama

16. hét

Borzasztóan gyorsan telnek a hetek. A héten meg is lepődtem, hogy mindjárt vége a negyedik hónapnak. Nem tudom, hogy minden második gyereknek ez-e a sorsa, de sajnos kevesebb időm jut rá. Néha a nap végén leülök, és csak akkor jut eszembe, hogy basszus, öt hónap múlva megszületik. Ráadásul semmire sem gondoltam még. Az első gyerekkel megvoltak a szép listáim, olvastam a fórumokat, lestem, hogy mik ajánlottak. Egyelőre ebből semmi sincs. Persze a dolgok egy része alapból meglesz már, de így is kell majd vásárolni. Főleg, ha fiú lesz. Éjjel még adhatok rá majd pink pizsamát, de nappal már nem járhat majd a nővérétől örökölt szép ruhákban.

Meglett közben a második nagy ultrahang ideje, pont hat hét múlva lesz. Akkor elvileg kiderül a neme is. Ami végül is nem egy kardinális kérdés, de a nevekkel hadilábon állunk. A lányunknál egyszerű volt, a férjemnek volt egy kedvenc lányneve, ami ráadásul nemzetközi volt. Fiúnévben akkor sem tudtunk megegyezni. Pedig akartam egy alternatívát, hátha a doki elnézte.

Megjártam az ehavi körömet a dokinál és a szülésznőnél. A szülésznő tájékoztatott, hogy a jelenlegi szabályozás szerint, ha problémamentes a terhesség, elég trimeszterenként egyszer dokihoz menni (plusz természetesen az ultrahangok), de javasolta, hogy kérdezzem meg a dokimat, mit gondol róla (kicsit régi vágású doki, viszont nagyon alapos és kedves). Természetesen a doki javasolta, hogy azért menjek havonta, ránéz a méhszájra, hogy zárva van-e, és ha bármi van, rögtön tud segíteni. Azt már csak magamban tettem hozzá, hogy biztosan jól jön a havi összeg, amit a biztosítóm fizet neki, minden egyes látogatásért. Nekem meg az a havi 20 perc nem egy nehezen teljesíthető cél.

Átbeszéltem vele a baktériumos dolgot is. Egyelőre abban maradtunk, hogy nem avatkozik be antibiotikummal, mivel a baktériumszámon kívül semmi sem utal gyulladásra. Egyelőre marad a kéthetente való ellenőrzés.

Voltam fogorvosnál is. A terhesség előtt már voltam, ahol betömték, amit kellett az első terhesség után. Csak egy fog kérdéses volt. A doki nem volt biztos benne, hogy szükség lesz-e gyökérkezelésre. Ezért abban maradtunk, hogy várni fogok és kontrolláljuk. Mázlim van, mert nincs szükség a beavatkozásra, és be is tömték. Viszont megjelent két pici lyuk a fogaimon, úgyhogy novemberben még vissza kell mennem. Remélem, nem romlik a helyzet. Alapjáraton rossz fogaim vannak, kb. minden évben van tömésem, már kétszer is gyökérkezeltek. A terhességgel, terhességekkel kapcsolatosan nem voltak reményeim, azt hittem, hogy bele fog kerülni egy-két fogamba.

Elnézést, hogy múlt héten lagymatagul sikerült követnem a kommenteket. Sikerült benyalnom egy megfázást és torokgyulladást. Szerencsére a férjem itthon tudott maradni pár napot velünk, úgyhogy a gyereknek nem kellett a Youtube előtt lógnia naponta ötször. Nagyon lassan akar múlni a köhögésem, egyelőre csak természetes cuccokkal próbálkozom. A kisasszony pedig valami csodával határos módon megúszta a betegséget, pedig a lelki szemeim előtt láttam már az orrszívó használatát. A betegség hatására elkezdtem bébisintért keresni, csak hogy legyen a biztonság kedvéért. Meglátjuk, hogy hogy sikerül majd a keresés. 

Pubi

Kérdésed van? Nem tudsz megoldani egy problémát? Ötleteket gyűjtenél? Tapasztalatot cserélnél más anyukákkal? Csatlakozz a Bezzeganya zárt Facebook csoportjához, ahol segítséget kaphatsz. Szeretettel várunk!