Tünde interjú apa Teagyáros

Új sorozatunkban egy négygyermekes családapa mesél az apasággal, családdal kapcsolatos kalandjairól, gondolatairól. Első, bemutatkozó posztjában kérdéseinkre válaszol, melyből kiderülnek a körülményei, munkája, mesél a családjáról, életmódjukról. Fogadjátok szeretettel a Teagyárost!

Mesélj a családodról!

Miután a feleségem egy csopaki nyáron volt szíves az életembe csöppenni, és úgy rendezni a dolgokat, hogy elvegyem, ezáltal megszabadítva a női társadalmat attól a lehetőségtől, hogy minél többen részesülhessenek abban a hihetetlen szerencsében, hogy összeszűröm velük a levet (mit kapok, ha ezt elolvassa…?),  a család lett az első számú fogalom az életemben. Gyermekeink (szám szerint négy) születése új értelmet adott egy csomó mindennek. Csend, nyugalom, rend, tisztaság mind egy mára már letűnt kor elavult fogalmai lettek.

Azt szoktam mondani, hogy nem gyerekeim, hanem referenciáim vannak. A megoszlás: 10 éves lány, 7 éves fiú, 3 éves lány, 9 hónapos fiú. Egy Pest megyei kisvárosban élünk, ahol az óvodát és az iskolát hosszú időre elláttuk utánpótlással.

A feleségem eredetileg marketinggel foglalkozott egy neves autómárkánál, de mára fő tevékenységét a csemeték terelgetése, logisztikázása teszi ki. Emellett a termékeink összeállításával és az én to do listámnak a kézben tartásával foglalatoskodik.

Milyen termékeitek vannak? Mivel foglalkozol?

Tizennégy évig voltam multinacionális alkalmazott, végigjártam a ranglétra minden fokát, míg a csúcson úgy döntöttem, hogy elég volt az aranykalitkából. Túl mélyen beláttam a kulisszák mögé, láttam, hogy működnek a dolgok és hogy működik az ezt kiszolgáló rendszer. Így megalapítottuk saját vállalkozásunkat, amit persze megelőzött rengeteg tanulás. Közgazdászból a természetes gyógymódok tanácsadója és teagyáros lettem. Természetesen mindezt a feleségemmel közösen, aki akkor is mellettem állt, amikor én, balga, gyáván feladtam volna, és visszasomfordáltam volna az aranykalitkába.

Miért pont teagyáros lettél?

2013-ban határoztuk el, hogy teákat fogunk gyártani. Nálam az elhatározások azonnal tettbe csapnak át (teljesen felesleges hathavonta emlékeztetni), így elkészült az üzemünk, és elindítottuk az értékesítést. Mára egy világhódító natúr teákat gyártó cég csírázásának lehetünk szemtanúi, ami a szemünk láttára szökken szárba. Természetesen az élvezeti teák mellett (bár ez nem létező kategória) különböző problémakörökre is kínálunk természetes megoldásokat, ilyenek a mindennapi stressz, a reflux, stb. Hiszünk abban, hogy lehet felnőtteknek és gyerekeknek egészséges, adalékanyag-mentes teákat adni.

Hogyan készülnek nálatok az adalékanyag-mentes teák?

Nagyon fontos számunkra, hogy válogatott, minőségi alapanyagokat használjunk. Semmilyen adalék-, színező-, ízesítő anyag nem kerülhet az általunk gyártott teakeverékekbe, csak 100 százalékban natúr termékeket készítünk. Az első pillanattól kezdve tudatosan mentünk ebbe az irányba, olyannyira, hogy még a gépek tisztításához sem használunk vegyszereket, így nálunk a növények semmilyen szennyező anyaggal nem találkoznak.

Hogyan telik egy napod?

Mivel nálunk nagy a csapat létszáma, és sok a munka is, elég szoros időbeosztást kell tartani ahhoz, hogy minden beleférjen 24 órába.

Szeretek korán kelni, így legkésőbb hatkor felkelek (ha nagyon megy az agyam, akkor fél négykor), lemegyek a konyhába, ahol első dolgom, hogy elkészítem a reggeli italokat. (Természetesen teákat.) Évivel mi minden reggel Nap Teáját iszunk, ezzel a keverékkel remekül lehet indítani a napot. A két nagyobbik az iskolába kulacsban viszi a teáját, a fajta évszaktól és időtől függ.

Amikor a teákat elkészítettem, kimegyek a teraszra és ott iszom meg, ezt a kb. 20 percet „aranyórának” hívom, mert ilyenkor van időm végiggondolni az előttem álló napot.

Kb. 6.45-kor kel Évi, és ő is csatlakozik az akkorra elkészült teáját meginni, így ha legkisebb sarjunk nem ébredt fel, akkor van pár percünk egyeztetni az aznapi teendőket.

7-kor ébreszti a gyerekeket, addig én elkészítem a tízóraikat és berakom az ételhordóba az ebédjüket is, mivel mindig otthonról viszik magukkal az ételt.

7.30-kor elviszem a nagyokat iskolába, és onnan kb. 15 perc autózással érkezem meg az irodába.

Itt első utam az üzembe vezet, megnézni, hogy minden rendben van-e, majd ezután kezdek neki az irodai munkáknak.

Ha nincs sehol megbeszélésem, akkor kb. 16 óráig vagyok irodában, innen egyből hazamegyek, ahol vagy gyerekfelügyelet a reszortom, vagy hetente háromszor elmegyek edzésre úgy, hogy odafelé leadom, visszafelé felveszem a nagyobbik fiamat, aki addig szintén edz.

Este 7-ig leckeellenőrzés, vacsora, majd fürdetés, és irány az ágy a gyerekeknek. (Minden este mesélek nekik.)

Ezzel 9-ig elvagyunk, és akkor kezdődik nekünk a második műszak.

Évi megfőzi a gyerekek másnapi ebédjét, amit el tudnak vinni az iskolába, én pedig kb. éjfélig dolgozom.

Belefér ezek mellett az életedbe más tevékenység is?

Imádok előadásokat tartani! Rendszeresen tartok is elsősorban táplálkozás természetes gyógymódok és nagy szerelmem, a celluláris medicina támájában.

Elégedett vagy az életeddel?

Minden megvan az életemben, amitől boldog lehetek: család és munka összhangja, amit csak a maximalizmusom tud néha romba dönteni.

Miről mesélsz a Bezzeganya olvasóinak az új sorozatban?

Négy gyermekem születése előtt fogalmazódott meg bennem az, hogy sok nő írja le és fejti ki különböző élményeit és érzéseit a várandósság és a család dolgaival kapcsolatban. A férfiak általában nem vállalják ezeket az érzéseket. Úgy döntöttem, hogy megmutatom, milyen férfiszemmel a család, a várandósság. Fanyar, néha szarkasztikus stílussal. Szerintem fontos látni, hogy ugyanazt a dolgot miként látja egy férfi.

Nagyon várjuk, köszönjük!

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?