Pirilány terhesség kismama terhesnapló terhességi hízás

23. hét

Súlyos kérdések
 

A múlt heti lendületem nem sokáig tartott. Előbb a lányunk kezdte egy köhögős kórsággal, aztán éreztem, nálam sincs rendben minden. Először a takonykór kapott el, aztán erős gyomorfájásom lett és pár napig hasmenésem is volt. Állandó gyomorsavval küzdöttem, felmerült bennem a terhességi epepangás is a tünetek alapján, de hálistennek egy kis probiotikum és diéta hatására pár nap alatt elmúlt. Ha másra nem, arra jó volt ez a pár nap, hogy a hízásom megállt. 60 kg-ról indultam, jelenleg 65 kg vagyok, ami a 160 cm-es (159 az, csak kerekítve szebb) testalacsonyságomhoz nekem kicsit már sok. Az első terhességemet 53 kilóval kezdtem, 70-el mentem szülni, és 60-al jöttem ki a kórházból, most jó lenne, ha nem híznék 20 kilót, egyrészt mert veszélyeztetné a VBAC terveimet, másrészt nem akarok bálna lenni a végére. A savamra viszont felfedeztem, hogy a párolt alma fahéjjal sokat segít.

Búcsú a védőnőtől
 

A költözésből engem most a legérzékenyebben az érint, hogy új védőnőm lesz. Ugyanis én a régi lakásunkhoz közeli utcában nőttem fel, és ugyanaz volt a védőnőm gyermekként, mint most az első lányommal. A héten a szó szoros értelmében könnyes búcsút vettünk egymástól, megölelgetett, minden jót kívánt. A nyugodt, természetes személyisége, az ismeretei, a hivatásának a szeretete áradt belőle mindig. Egy földre szállt angyal, de tényleg! Elsőgyermekes szülőként, ha kétség merült fel bennem, hívhattam akár este is, soha nem ítélkezett, mindig biztatott. Naprakész információkkal, korszerű ismeretekkel rendelkezett, a legújabb ajánlásokkal is képben volt, hiába már lassan negyven éve védőnő, ha jól számolom. Bízom benne azért, hogy az új védőnővel is együtt tudunk majd működni.

Ha új védőnő, akkor ugye új SZTK-s doki… Na, őt már megelőzte a híre. És nem a legjobb hírek.. A stílusa állítólag minősíthetetlen, eddig talán egyszer találkoztam vele SZTK-s nőgyógyászati helyettesítésen. Én általában szót tudok érteni mindenkivel, de ha felbosszantanak, nem hagyom magam, bár azt a kb. két-három találkozót már lehet, kibírom. December elején kell mennem az új orvoshoz, hát kíváncsi leszek.

Szabadidő
 

Pirilány terhesség kismama terhesnapló terhességi hízásEljutottam újra jógázni, sikerült is jobban elengedni magam, nagyon jólesett az óra, és segített az amúgy pörgős alaptermészetemet lecsendesíteni kicsit. Tipikus vízöntő vagyok, mindig is szerettem aktívan élni, sokat utaztam, kipróbáltam az ejtőernyőzést, évekig búvárkodtam, széles baráti köröm volt, akikkel sokat jöttünk mentünk, de amikor 34 évesen megismertem a férjem, és családot alapítottunk, nem éreztem azt, hogy a lányunk születésével, a megváltozott életemmel ne lennék maximálisan elégedett. Úgy érzem, kiéltem magam fiatalon, és most már más a prioritás. Ma már, ha a család mellett jut idő egy-egy barátnővel beülni kávézni, vagy eljutni egy búvárklubos estére, annak is örülök.

Kreatívoskodni is volt alkalmam, egy barátnőmmel élményfestésen voltunk, ez volt a második alkalom nekem, és sokkal jobban sikerült a kép is. Még nyáron a húgom vitt el először egy ilyen alkalomra, de mivel a családban minden művészi hajlam őbelé szorult, így az én képem a költözéskor a kukában landolt, mert nem tudtam elég messziről nézni a képet, hogy szépnek lássam. Ja, és moziban is voltunk a férjemmel, most én választottam egy misztikus, horroros, ijesztgetős, táncos valamit, így a két és félórás film végén kb. úgy jöttünk ki, hogy akkor mi is volt ez???

Úgyhogy próbálom kihasználni a viszonylag csendesebb napokat, mert pár napon belül nevünkre kerül a telek, és kezdődhet a hitelfelvétellel járó ügyintézés, jövés-menés.

Pirilány

Pirilány terhesség kismama terhesnapló terhességi hízásA terhesnapló előző részei itt olvashatók:

Egyszerre vagyunk terhesek a húgommal
Spicces tüneteket okozott a progeszteron
Mindenáron hasba akart szúrni a doktornő
20. hét: Ezért nem szeretnék terhesen dolgozni
21. hét: 
Császármetszés után hüvelyi szülést tervezünk
22. hét: Szülésznőt vagy dúlát válasszak a szüléshez?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>