kórházteszt szülés császármetszés kórház

2014 decemberében született a legkisebb gyermekem a dombóvári Szent Lukács Kórházban farfekvés és korábbi császármetszés miatt császárral.

Az osztály egy többemeletes épület harmadik emeletét foglalja el. A nagyobb szülőszoba és a gyermekágyas részleg felújított, és nagyon szépek. A szobák kétágyasak, zuhanyzóval, vécével, illetve plusz egy külön mosdóval és pelenkázóval, valamint szoptatós fotellel berendezve, utóbbi a kedvencemmé vált, szinte többet tartózkodtam benne, mint az ágyban. A szobák és a mellékhelyiségek tiszták, naponta kétszer takarítják. A szülőszobákban minden szükséges felszerelés rendelkezésre áll. Általában sikerül a szülő kismamákat a felújított, nagyobb szülőszobába helyezni, előtte a kis vajúdóban tartózkodnak a párjukkal/kísérőjükkel, ahol labda is rendelkezésre áll. Műtét után az anyukák a szobájukba kerülnek vissza.

Babáknak csak popsitörlőt és popsikrémet kell vinni, illetve utóbbit nem, mert az ajándékba adott mamacsomagban található kis doboz termékminta tökéletesen elég. Pelenkát ha jól emlékszem, napi 6 db-ot adnak, valamint kis felsőt húznak a babákra, és úgy helyezik őket szép fehér pólyákba. Természetesen szabad saját ruhát is bevinni a kicsiknek. Esténként mérés után a csecsemősnővérek fürdetik meg a babákat, és utána viszik vissza az édesanyjukhoz.

Még a kórházi bent tartózkodás ideje alatt az újszülöttek koponya- és hasi ultrahang vizsgálaton esnek át, kérni és fizetni sem kell érte.

Látogatási rend: naponta 10-11-ig, valamint 16-18-ig. Szobákban látogatókat nem lehet fogadni, a kismama kimegy a folyosóra, a látogatók a babákat az ajtó üveg részén keresztül tekinthetik meg.

A vizsgálatokról, a dolgozók hozzáállásáról és a szüléslevezetésről is csak jókat írhatok. Műtét közben a korábbiakkal ellentétben csak finom nyomkodást éreztem, az ide-oda „tolást” és húzást nem.

Nagyon kedves mindenki, az osztályvezető főorvostól, orvosoktól és főnővértől kezdve a szülésznőkig, csecsemős és „felnőtt” nővérekig valamint a műtősökig bezárólag. Bármikor, éjszaka is kedvesen és szakszerűen segítenek. Naponta minimum egy órát a szobában tartózkodik a szoptatási tanácsadó, ott segít, ahol tud.

Az osztály 2009 óta bababarát, és maximálisan anyabarát is. Tartanak szülésfelkészítő tanfolyamot, azon nem vettem részt.

Napi háromszori étkezést biztosítanak, akinek szükséges, neki diétásat. Reggelinél és vacsoránál a kenyérből repetázni lehet, illetve tejből is többször lehet tölteni. Nem a szobákban, hanem a nővérpult melletti asztaloknál lehet étkezni. Nekem teljesen megfelelt az ellátás ezen a téren is.

Nem utolsósorban rendelkezésre áll wifi.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

Pontszám: 10/10. Nagyon jó szívvel ajánlom a kórházat a kismamáknak.

Szent Lukács Kórház, Dombóvár

szülés ideje: 2014
pontszám: 10/10

Leona

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?