Nem vagyok nagy kommentelője a Bezzeganyának, olvasója annál inkább. Elkeseredésemben fordulok most felétek, másikcicát szeretnék kuncsorogni.

Tudom, mindenki gyerekének van kedvencrongya, ez nálunk a másikcica. Anno egy Tesco sajátmárkás bébijátékként szereztem be valami őrült akció keretében, ha jól emlékszem, 250 forintért. Ha akkor tudtam volna, amit ma már tudok, megvásárolom az egész árukészletet, de nem így lett.

Másikcica természetesen egyikcica barátjaként került hozzánk. (Az, hogy egyikcica tulajdonképpen kutya, soha senkit nem zavart.) A két jószág már három éve követ minket hűségesen mindenhová, viszont eljött az idő, amikor kezdik feladni. Elhagytuk már őket utcán, liftben, boltban, ágy alatt, de szerencsére mindig időben meglettek újra és újra. Gyakran került rájuk sár, vagy minden, ami derékmagasság alatt kéznél van és kenhető. Eleinte segített a folttisztító, csodamosópor, ez-az, de mára sajnos szürke rágott ronggyá változtak. Lányom most hároméves, nélkülük soha sehol nem tud elaludni. Nem szagra megy a gyerek, mert bármikor kimoshatom őket, szereti, ha illatosak lesznek, tehát azt gondoltam, simán tudnám cserélgetni neki a jószágokat attól függően. hogy melyik megy éppen teljesen szét, melyik van mosásban és melyik a tiszta.

Lehet röhögni, de már két éve járom a Tescókat és van, ahova csak ezért megyek be megnézni, hátha kapok ilyet még bármennyiért. Budaörs, Budapest, Siófok, Szeged, Szekszárd, ha utazunk valahová és látok egy áruházat, akkor oda nekem be KELL mennem, annak ellenére, hogy a helyzet teljesen reménytelen, szerintem már rég nincs az országban egy darab másikcica sem. Két év alatt egyet sem sikerült pluszban szereznem, viszont közben folyton próbáltam utángyártani is a macskát hasonló anyagokból. Vagy egyéb bármilyen, gyerekem által választott, számára kedves színű, puha anyagokból. Ezek megkapták a harmadikcica, negyedikcica, huszonötödikcica neveket és szívesen szerepjátékozik velük bármikor, de mindig a nyomorult másikcicával szunyál.

Ezért most elérkezett az idő, hogy megkérdezzem, hátha valamelyikőtök gyerekének hányódik ilyen a sarokban, mert nem ez lett a kedvenc, soha rá sem néz és sosem játszik vele és szívesen kisegítene egy őrjöngve másikcicavadászó anyát. Hmm? Felesleges másikcica? Valaki?

Nunez