Zizik szoptatás tápszer

  1. 1. Ha szoptatsz, nem tudod, miből áll össze a tejedben, de jó a babádnak. Ha tápszerezel, tudod, hogy mi van benne, és jó a babádnak.
  2. Ha szoptatsz, nem tudod, hogy mennyit eszik egyszerre a babád, de jóllakik. Ha mégsem, még mindig ott van a másik melled, amit felkínálhatsz neki. Ha tápszerezel, tudod, mennyit eszik a gyerek és jóllakik. Ha mégsem, keversz még be neki.
  3. Ha szoptatsz, bárhova elmehettek, bármilyen hosszú időre, ha tudsz nyilvánosan szoptatni. Ha tápszerezel bárhova elmehettek, bármilyen hosszú időre, ha van nálad termosz és egy kis táp.
  4. Ha szoptatsz, a fáradtságodat magyarázhatod azzal, hogy az állandó szoptatás és a helyszín megválasztása kimerít. Ha tápszerezel, a fáradtságodat magyarázhatod azzal, hogy az állandó sterilizálás és a termosz/táp magaddal cipelése kimerít.
  5. Ha szoptatsz és meghíztál, nyugodtan ráfoghatod arra, hogy te most szoptatsz és nem fogyókúrázhatsz. Ha tápszerezel és meghíztál, nyugodtan ráfoghatod, hogy a tápszerezéssel járó extra nyűg több kalóriát igényel.
  6. Ha szoptatsz és hisztis vagy, nyugodtan fogd a hormonokra. Ha tápszerezel és hisztis vagy, nyugodtan fogd a hormonok hiányára.
  7. Ha szoptatsz és meg akarsz valakit botránkoztatni, szoptass nyilvánosan. Ha tápszerezel és meg akarsz valakit botránkoztatni, hangoztasd nyilvánosan, hogy márpedig te tápszerezel.
  8. Ha szoptatsz, elmondhatod, hogy te egy ősanya vagy. Ha tápszerezel, elmondhatod, hogy te egy modern anya vagy.
  9. Ha szoptatsz és sok pénzed van, megvehetsz magadnak mindenféle kencét, ha mellé veszel egy mellkrémet is, mert kell. A kencék úgyis drágák, eggyel több vagy kevesebb már nem számít. Ha tápszerezel és sok pénzed van, megvehetsz magadnak mindenféle kencét, ha veszel mellé tápszert is. A tápszer tudnivalóan drága, eggyel több kiadás már nem számít.
  10. Ha szoptatsz és valahova nem akarsz elmenni, ráfoghatod, hogy nagyon macerás lenne a szoptatást megoldani. Ha tápszerezel és valahova nem akarsz elmenni, mondhatod, hogy nagyon macerás magaddal cipelni a tápot, a vizet, a termoszt stb.
  11. Ha szoptatsz és el akarsz vonulni, mindenki megérti, hogy ezt nem lehet nyilvánosan. Ha tápszerezel és el akarsz vonulni, mindenki megérti, hogy a gyerek azt szokta meg, hogy egyedül van az anyjával etetéskor.
  12. Ha szoptatsz, állandóan parázhatsz attól, hogy elfogy a tejed, vagy nem elég. Ha tápszerezel, állandóan parázhatsz attól, hogy nem veszel elég tápot és elfogy vagy nem lesz elég.
  13. Ha szoptatsz, bármikor vehetsz új melltartót, mivel megváltozott a melled. Ha tápszerezel, bármikor vehetsz új melltartót, mivel megváltozott az életed.
  14. Ha szoptatsz, örülsz, hogy a babád szépen fejlődik és egészséges boldog baba. Ha tápszerezel, örülsz, hogy a babád szépen fejlődik és egészséges boldog baba.

Ugye, hogy nem is olyan nagy a különbség?

Zizik