Teofil gyerek

Tessék, mégis megírom. Pedig adtam magamnak egy csomó időt, hogy elfelejtsem, túllépjek rajta. A barátnőimet is felhívtam, remélve ők majd nem értenek velem egyet, és azt mondják „hülye vagy, felejtsd el”. De főhetek tovább a levemben, mert mindketten türelmesen végighallgattak, majd azt mondták nekem, igazam van.

Meglepetésemre még a fiús anyuka barátnőm is mellém állt. Ő is kiakadna hasonló esetben mondta, és elmesélte, hogy náluk a nyilvános vécére menés még mindig probléma. Konkrétan az, hogy a tízéves nagyfiút be meri-e egyedül engedni a férfi vécébe. Hát nem meri. Úgyhogy viszi magával a nőibe, ami szintúgy kínos, hiszen nem kicsi gyerekről van szó.

Az én problémám azonban nem a vécé (most még), hanem az uszodai lányöltöző. Biztos sokan viszitek a gyerekeket úszni, úgyhogy el tudjátok képzelni. Külön hatalmas fiú és lányöltöző, kapkodás, mindjárt kezdődik az úszás. Mindenki siet, ruhák, kis bugyik, nadrágok szanaszét. Gyors hajgumizás, „jaj a szilikonsapka megint húzza a hajamat!”- panaszkodik a lányom. Kilencéves kis véznaság, hosszú, hullámos barna hajjal. Inkább kis, mint nagylány még.

Szerencsére már rajta van a rózsaszín dressz, ma nem kell ügyetlenkednünk a takargatással, az apukák még csak most érkeznek. Igen, két apuka, mindkettő óvodás kislánnyal. Nem nézelődnek, nem is lenne idejük, kapkodva öltöztetik a kicsiket, nehogy elkéssenek. Szóval ezúttal megúsztuk, de máskor ők jönnek előbb és mi vacakolva öltözködünk, sokkal nehezebben megy az egész, ha közben diszkréten takargatnunk kell Kamillát. Eltúlzom, ugye?! Az apukák nem olyanok. Mit érdekli őket egy fejletlen kislány?

Mert itt az úszáson a nagyobban is éretlenek még, maximum 10 évesek. De akkor mi bajom van, miért zavar ennyire az egész? Figyelem a többi anyukát. Látszólag nem zavartatják magukat, még senkit nem láttam takargatni a kislányát, ahogy én szoktam az enyémet, amikor kibújik a fehérneműből. És még senkitől sem hallottam, amit én szoktam súgni Kamillának:

„Óvatosan, itt vannak az apukák, nem vetkőzünk idegenek előtt!”

Ugye nem??

Teofil

Teofil gyerekBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>