Huszonkét év gyes. Kétszázezer forint havi családi pótlék. Napi 4-5 kiló kenyér. 17 gyerek és két szülő, két szobában. Illetve talán háromban. Merthogy a tizenhetedik gyermek érkezésére a teraszt konyhává alakították, így már három szobát tudnak majd lakni. Tizenkilencen.

János (22), Linda (19), Ferenc (18), Anett (16), Amanda (15), Barbara (14), Alexandra (13), József (11), Szabina (10), Márkó (9), Renáta (8), Kristóf (7), Ákos (5), Roxána (3,5), Richárd (2,5), Regina (1,5) mellé hamarosan megszületik Tóth Zoltánné Ida 17. gyermeke is. Ha kisfiú születik, akkor a Flórián, ha kislány, akkor pedig a Kinga nevet kapja majd a 17. gyerek. Az asszony azt mondja: nem terveztek több gyermeket párjával, de úgy vélik, nem szabad egyetlen életet sem kioltani, azt vallja: ha egy gyermek megfogant, akkor világra kell őt hozni.

Ha szegényesen is, de szépen, szeretetben élnek – mondják. A férj alkalmi munkákból egészíti ki a családi pótlékot, és a gyereknevelésben is segít. Tavaly segítő embereknek köszönhetően kapcsolták vissza az áramot a családnál, aki nem bírta megfizetni a lejárt mérőóra cseréjét.  

A kiskunhalasi pár többi gyerekét időnként csúfolják sok testvérük miatt, de a szülők szerint a gyerekek ezt nem veszik túlzottan a szívükre. Számukra a nagy család a természetes.

Center

Források:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/befer-meg-egy-kisagy-a-16-gyermekes-csaladhoz-476135

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/aram-nelkul-a-tizenhatgyermekes-csalad-419777