Zizik terhesnapló kismama terhesség

8. hét

Éééés a Terhességi Tünetek elnevezésű helyi arénában a következő a verseny állása:

Egész napos Ólmos Fáradtság nevű versenyzőnk utolsó köreit futja, már csak arra maradt ereje, hogy engem este fél 9-kor ágyba küldjön. A rajtvonalnál felkészül: Szorulás. (Jófajta szilvalekvár beszerzése szükségszerű.) A Mindent Leejtek és Mindent Elfelejtek nevű versenyzőink továbbra is kitartóan róják köreiket, nem hajlandóak eltávozni a versenyből. Has- és Mellfeszülés hol benéznek a pályára, hol elmaradnak, nem megbízhatóak. Hányinger és Nagyon Érzékeny Szaglás egyelőre távol tartják magukat a futókörtől, remélem ez így is marad.

Az előző terhességemnél eléggé rosszul tudtam lenni a metrón, ha olyan ember mellé kerültem, akinek nem tetszett az illata/szaga. Ehhez az is elég volt, hogy olyan parfümöt használjon, ami nekem nem jön be. Most, ha megint előjön a szuperérzékeny szaglásom, nem tudom, mi lesz, ugyanis a tőlünk nyugatra lévő városrészben van egy nagy tehénistálló, és bizony a széljárás miatt annak minden szagát felénk hordja a szél. Egyelőre, amíg hideg van, nem gáz a helyzet, tavasszal meg nyáron meg majd kiderül, hogy hogyan bírom.

Bogyó iszonyat nagy pancsolómedencét akar magának csinálni, mert számolatlanul tűnnek el bennem a fél literes korsó vizek, teák és kakaók. A gatyáim még nem szorítanak, habár pont tegnap jegyezte meg a férjem (miközben megsimogatta a pocim), hogy szerinte elkezdett nőni és megkérdezte, hogy hogy van a „parazitám”. Teljesen elolvadtam, mert tőle ezt már igen nagy fokú romantikának veszem. Hiába, na, nem egy romantikus alkat, de nincs mit a szemére vetnem, én sem vagyok egy felhők között sétáló királylány. Épp ezért még nem is éltem bele magam a helyzetembe, annyira az elején vagyunk még, bármi megtörténhet. Szerintem igazából majd csak a 24. hét után fogok megnyugodni, amikortól már megmenthető lesz a baba.

Ettől függetlenül a legteljesebb nyugalommal foglaltam le a nyaralásunkat, ami a 28-29. hétre esik. Hiába, optimista vagyok a javából, eleve úgy készülök, hogy minimum a 32. hétig kitartunk. Ha akkor születne a babó, már gyalog-galopp lenne a PIC, örömmel töltene el, ha a 36. hétig bent maradhatna, ha pedig kihúznánk a 40. hétig, akkor akkora bulit csapnék (amint magamhoz térek), hogy a fal adná a másikat.

Remélem, a dokik is beleegyeznek majd, hogy elmenjek üdülni, úgyis csak ide jönnénk a Balatonra autóval. Tavalyelőtt voltunk először nyaralni a kislányunkkal, azóta mondogatja, hogy ő megint ott szeretne „bulizni”. Tavaly a költözés miatt kimaradt a pihenés, de idén jó lenne, ha lenne. Főleg úgy, hogy mióta elolvadt itt a hó, azóta naponta mondogatja a négyévesem, hogy menjünk a Balatonra nyaralni.

A héten ezen kívül „sikerült” összeszednem egy jó kis megfázást. Igazából semmi komoly, csak nem kapok az orromon levegőt, ettől meg kikészülök. Valószínűleg ez annak is tudható be, hogy gyerekkoromban versenyszerűen úsztam, és azóta is hatalmas a levegőigényem.

Szóval hétfő délután voltam ismét orvosnál. Most már volt szívhang is, láttam a dobogását. Jó érzés volt. Pontosan kéthétnyit nőtt, úgyhogy eddig minden rendben. A vérnyomásom is a normális tartományban van, aggodalomra egyelőre nincs ok. Megkaptam a Mutterpass-t, az itteni kismamakönyvet. Némi nehézséget okozott a kommunikáció az elején a hebamméval (bába és védőnő egyben) mivel a németemen még van mit csiszolni, azon kívül az itteni pontos eljárási menetet sem ismerem, de végül is kiderült és megoldódott minden. A dokival szerencsére tudok angolul beszélni. Elmondta kötelességből, hogy ne egyek nyers ételeket, illetve, hogy ha nem muszáj, akkor ne menjek Dél-Amerikába nyaralni a Zika-vírus miatt. Mondtam, hogy nincs szándékomban ilyesmit tenni. Egy hónap múlva megyek újabb időpontra, addig érezzem jól magam. Megbeszéltük, hogy a német TB három ultrahangot fizet, ha ennél többet szeretnék, akkor alkalmanként 50 euró lesz. Illetve lehet kérni egy átfogó tesztet, de az 200 euró lenne. Adott prospektust, majd a héten elolvasom és gondolkodunk rajta a férjemmel, hogy kérjük-e. Remélem, jövő héten is egy teljesen unalmas/átlagos bejegyzést tudok kanyarítani.

Zizik