Már csak néhányat kell aludni, és megtölti az ablakba tett csizmákat a Mikulás. A szülő addig is törheti a fejét, hogy mivel.


Vakmacska kislányának alkotása

Gyakran segít, ha a gyerek lerajzolja, megírja a nagyszakállúnak, hogy mit szeretne – kivéve persze, ha űrutazást, kistestvért, tengeralattjárót kér vagy egyéb teljesíthetetlen kívánsága van. Íme, néhány példa, mire vágynak a gyerekek.

Ruju hétéves kisfia ezt írta a Télapónak:

Lego sztar warsz kérek meg 3 jatek lejszer kardot szőld be 1 lejser kardot pirosba meg 1 lejser kardot kekbe Lego sztarwars bol akarom enekin szkajwoka meg Luk szkajwoka meg Aasokat meg obiwan Kenubi meg joda mester.

Almajemimától az alábbi levelet kaptuk:

Itt van az én lányom (5 éves múlt augusztusban) első, Mikulásnak írt levele. Tudom, hogy "Magyarországon magyarul" kéne, de nemrég kezdett írni, így egyelőre az angolra koncentrálunk. Angliában a Mikulás (Santa) hozza a karácsonyi ajándékot, Jézuska nincs, dec. 6-án sincs semmi. Szóval a levél:

DeAr SANTA! PleASe BRInG MI: 'Kedves Mikulás! Kérlek, hozz nekem:' SUM (=some) (én írtam oda: wite sheets) 'pár fehér lap' SCOOTER 'roller'

A többit csak rajzolta, kér még sílécet (eddig csak egyszer síelt), piros ollót (más színű van neki vagy egy tucat), furulyát és pénzt. A betűk feldíszítése, arcok rajzolása teljesen saját ötlet.

Ti írtatok gyerekkorotokban levelet a Mikulásnak?