Szombaton egy kozmetikai cég szervez egész napos családi programot, közös sétát, tanácsadást, felnőtt- és gyerekkoncerteket a mellrák ellen a Széchenyi István téren. A közös séta (3,7 km) 13.30-kor indul a Lánchídtól.

Mint sokan tudjátok, érintett vagyok a kérdésben. Az elmúlt négy évben az egész életem gyökerestül felfordult. Négy éve ilyenkor már a harmadik kemoterápiás kezelést kaptam, melyet még kettő követett. Az összes hajam kihullott azon a nyáron, a szöveteimet szétmarta a méreg, és volt olyan pillanat, amikor a kezelés után úgy éreztem, jobb volna meghalni, mert ez maga a pokol.

A melleimmel úgy jártam, mint Angelina Jolie, bár nem tudom, neki szüksége volt-e azóta még három plasztikai műtétre, és készül-e a negyedikre, mint én. Elsősorban nem esztétikai okokból kell újra meg újra kés alá feküdnöm. Sajnos időbe telik, amíg egészségügyi és esztétikai szempontból is elfogadható megoldás születik. A kemótól meglazult kötőszövetekre, narancsbőrre a sport hoz némi javulást, a hajam pedig magától lett hosszú, hullámos sörény.

Rengeteget változtam a betegség óta: átalakultak a kapcsolataim (elváltam), új párom lett (több mint két éve), új lakásba költöztünk a gyerekekkel és a két macskával, barátaim köre bővült, rengeteget utazok (fillérekből), máshogy nézek a körülöttem lévő világra, és igyekszem élvezni az új életem minden pillanatát. Ami azt hiszem, akkor kezdődött, amikor a csomót észrevettem a mellemben, és azonnal bejelentkeztem vizsgálatra.

Szóval kérlek, bármilyen fiatal is vagy, ha nem is a Lánchídon tartasz a többiekkel, sétálj el az orvosodhoz, rendszeresen vegyél részt szűrővizsgálatokon, és ne várd meg, amíg ekkora árat kell fizetned azért, hogy észhez térj.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?