szoptatás programajánló

Kiállítás a szoptatás támogatásának népszerűsítéséért

A Dana Stúdió és Szülőklub, és a Kelenföld Montázs Központ, Montázs Art Café szervezésében május 18. és június 2. között kerül sor a „4.2 – a szoptatás kapcsolat a világ minden pontján” című kiállításra, a „Szoptatni trendi – Kampány az egészségesebb nemzedékért ” projekt keretében . A kelenföldi Bikás parkban található kávézó előterében, ezúttal szoptatós édesanyák képeiből válogatott kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitója: 2017.05.18.-án 15 órai kezdettel tartjuk. A kiállítást a kávézó nyitvatartási idejében lehet látogatni.

Az ötlet

A „Szoptatni trendi – kampány az egészséges nemzedékért” projekt 5 éve indult útnak Szlovákiában. A „szülőanya”egy három gyermekes, hosszan szoptató édesanya:Brňákné Morovics Katalin, aki szeretett volna tenni a szoptatásért szülőföldjén és a határon túl is. A kampány keretein belül pár év múlva valósult meg először a kiállítás, nagy sikerrel. Úgy gondoltuk, hogy itthon is szükség van egy hasonló kiállításra, mert ezzel közelebb hozhatjuk a társadalomhoz a babatáplálás eme magasztos formáját. Célunk, hogy akár már a családtervezés időszakában hiteles forrásból származó információval lássuk el a leendő szülőket, akik eldönthetik, hogy ezt a táplálási módot szeretnék-e követni vagy sem. A kiállítás megnyitóján szakmai programokkal is készülünk a hozzánk ellátogatóknak.

A helyszín

A Montázs Art Café egy kellemes, család- és művészetbarát kávézó Kelenföld szívében, pár lépésre a 4-es metró Bikás parki megállójától. A minőségi kávé és frissítők mellett havonta megújuló kiállításokkal, hétvégenként színvonalas koncertekkel igyekszik új színt vinni Újbuda kulturális életébe. Remek találkozóhely baráti vagy üzleti beszélgetésekhez. Bensőséges hangulatú, kandallós könyvtárszobája különösen kedvelt a vendégek, sőt kisebb csoportok körében is. A kellemes belső terek mellett késő tavasztól a külön színpaddal és játszósarokkal felszerelt, fedett terasz is várja a vendégeket. A Montázs Art Café a közösségi és kulturális célokat szolgáló Kelenföld Montázs Központ szerves része, annak földszintjén található.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?