Pullo szülés gátvédelem inkontinencia hüvely

Mostanában elég sok szó volt az oldalon arról, hogy mi marad egy hüvelyi szülés után, és mennyire nem kap erről információt még a saját anyjától, barátnőitől sem az ember. Tizenévesen szembesültem vele, hogy létezik szuper méretű tampon, mikor a barátnőmnél jött meg a menstruációm, a nővére azzal tudott szolgálni nekem. Hatalmas volt, és bárhogyan erőlködtem, nem sikerült magamba préselnem. Mikor anyámnak meséltem a kalandom, azt mondta, hogy az szült nőknek való. Rákérdeztem, hogy akik szültek már, azoknak miért kell olyan hatalmas tampon? Anyám rávágta, hogy hát akkor már erősebben véreznek a nők, majd elment a dolgára.

Az igazságra csak akkor jöttem rá, mikor a szülést követő első menstruációmnál a mini tampon félóra után kicsúszott a hüvelyemből, majd próbálkoztam egy normál méretűvel, és rövid időn belül az is kicsúszott. Zokogtam a kád szélén ülve, nem elég, hogy a hüvelyem első három centiméteres szakasza egy fejre állított tölcsérré alakult és vizelet-inkontinenciám lett, még ez is. Minden pisilés után, mire odaléptem kezet mosni a csaphoz, egy újabb adag vizelet csorgott a bugyimba, ezért közelebbi barátságot kellett kötnöm a tisztasági betéttel. Rájöttem, hogyha pisilés után, mikor már azt hiszem, vége, előre-hátra himbálódzom még a vécén, akkor az a vizelet, ami felállásnál csurogna ki, a vécébe távozik.

A férjem a szülés óta nem látta a puncim, csak erős félhomályban, az orális szexet nem engedem neki, pedig régen nagyon szerettem. Szégyellem előtte azt, amilyen lett az alfelem, hiába mondogatja, hogy így is szép, nekem nem tetszik. Természetesen a szült barátnőknek, ismerősöknek mindnek ugyanolyan a szex és nincs semmi változás odalent, csak én nem úgy festek, mint lánykoromban…

Az egyetlen pozitív változás az, hogy a korábbi tízből egyszeri hüvelyi orgazmusból kilencszeri lett, ha ez sem lenne, eláshatnám magam. Már a szülés előtt is intimtornáztam, és az óta is folytatom, van javulás. Öt hónap torna után bent maradt a tampon, a mini is, nagyon boldog voltam tőle. Már nem csorgás van pisilés után, hanem pici csöpögés, és ez is ritkul. A fejre állított tölcsér viszont még mindig megvan, alakult valamit, de messze van a régitől. Az intimtorna oktató sem tudta biztosra mondani, hogy teljesen visszamegy-e. Ez a gátvédelmes szülés hátránya. Most már elhiszem, hogy nem azért mondják azok a szülésznők és dokik, akik gátmetszés pártiak, hogy jobban megnyúlnak az izmok, meg a bőr, mert kényelemből akarnak vágni. Gátmetszésnél a doki tudta volna korrigálni a bejárat tágasságát.

A férjemmel megbeszéltük, hogy valóban nem olyan feszes a hüvelyem, mint volt, de ő is érzi, hogy sokat javult. Utólag bevallotta, hogy az első szex alatt kicsit meglepődött, és titkon reménykedett, hogy nem marad úgy. Mára saját bevallása szerint óvszerben már nem tud különbséget tenni, anélkül még mindig nem ugyanaz az érzés neki, de már nem zavaró.

Ha biztosra tudtam volna, hogy ezek a következmények, és azt, hogy a szülésem egy traumatikus élmény lesz, befizetek egy programcsászárra. Komolyan fontolóra vettem, hogy a másodiknál így teszek majd. Nagyon fontos lenne, hogy a nők egymás között őszinték legyenek. Ha eljön az ideje, én bizony elmesélem majd gyermekeknek, unokáknak az igazat. A barátnőket sem áltatom rózsaszín mesékkel, és most megosztom veletek is a történetemet.

Pullo