terhesség napló várandósság kismama Ági

16. hét

Legkisebb ugrifülesünk mozgását egyre többször és egyre határozottabban érzem. Olyan megnyugtató. És emlékeztet rá, hogy egy új élet fejlődik bennem. Ennek nem vagyok állandóan tudatában ám, csak úgy vagyok a mindennapok forgatagában, két kis bajkeverővel, aztán egyszer csak hármaska is "beleszól" - és akkor anya pár pillanatra rózsaszín ködbe burkolózik.

Panaszom nincs, semmi említésre méltó. Második terhestornám alkalmával a derekam sem fájt, csak az első alkalom volt kicsit megterhelő, aznap este minden mozdulat nehezemre esett, fájt. Úgy látszik, csak az első átmozgatás esett rosszul a keresztcsont tájékának. A héten férjecském délutános, így most nem tudok menni, de szeretnék minél többször részt venni a tornán, nagyon jót tesz testemnek-lelkemnek.

Babakocsis gyerekeket esti koncertre?
 

Ami szintén jó lenne, picit többször, mint ahogy alkalmunk és energiánk adódik rá, ha kikapcsolódnánk kicsit a férjemmel kettesben. Az elmúlt héten erre is sort kerítettünk: a “majális” keretében városunkban járt Péterfy Bori - elmentünk a koncertjére, és nagyon jól éreztük magunkat, szuper volt! Szerencsések vagyunk, mert a szüleim szívesen vigyáznak a gyerekekre, amikor csak tudnak, mi pedig bátran rájuk bízhatjuk a porontyokat (főleg most még, kettővel elbírnak, három már igazi kihívás lesz, ki kell használni az alkalmakat addig). Láttunk a koncerten egy párocskát, akik talán nem ilyen szerencsések - ettől függetlenül nem tudtam megérteni őket, pedig empatikus embernek gondolom magam. Fél 10-10 körül még ott voltak, két kicsi gyerekkel: az egyik 3 éves forma volt, esernyőre csukható babakocsiban, kilógó lábakkal aludt szegény, a kisebb talán még 1 éves sem volt, a tesója mellett sírt egy másik sportbabakocsiban. Engem ez nem csak megdöbbentett, mélységesen felháborított! Lehet, hogy mások meg azt látják egészségtelennek - vagy nem tudom, milyennek-, hogy a gyerekek igényeihez igazítjuk a mindennapokat, az egész életünket. Nekem ez a normális, én sosem tennék ilyet a gyerekeimmel. Mondtam is a férjemnek, hogy inkább menjünk arrébb, mert nézni sem bírom.

Jaj de utálok várni!
 

Ellentétben a régebbi énemmel, elég türelmetlen típus lettem. Utálok várni. És most olyan csigalassúsággal telnek a hetek, főleg amikor semmi teendő a várandóssággal kapcsolatban - se ultrahang, se terhesgondozás, semmi ilyesmi, ilyenkor úgy sürgetném az időt, pedig tudom, hogy nem szabad.

Az építkezéssel nagyon-nagyon l a s s a n haladunk, sokszor úgy érzem, kikészít a várakozás. Most éppen arra várunk, hogy engedélyezzék a vízvezeték- és csatorna bekötés tervét (magára a tervre is heteket vártunk), és majd azután a kivitelező elkezdi kiásni az alap és az akna helyét. Bárcsak ott tartanánk már, hogy burkolatokat választunk. De hol van az még!

Ági

terhesség napló várandósság kismama ÁgiBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.

Tetszik?