Mindhárom gyermekemet a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban szültem. Az elsőt 2005 júniusában, a középsőt 2013 februárjában, a legkisebbet 2015 decemberében.

A kórházról a véleményem egyre csak javult. Ugyan nem Győrben lakunk – nem is laktunk sohasem – de a választott orvosom ebben a kórházban dolgozik, ezért adta magát a kórház.

A terhesség alatti vérvételeket a lakhelyem szerinti kórházban csináltattam, de az ultrahangra és a ctg-re Győrbe jártam. Az ultrahangon nem tudom, milyen rendszer szerint hívták be a kismamákat, erre három terhesség alatt nem jöttem rá. Volt, hogy másfél-két órát vártam, míg bekerültem, volt, hogy csak 20 percet.

A ctgm mivel mindig időpontra kell menni, flottul megy. A vizsgálatot végző szülésznők nagyon kedvesek.

Fogadott szülésznőm nem volt egyik alkalommal sem, orvosom az egyik szülésem idején szabin volt, így akkor az ügyeletesnél született meg a baba, de nem szenvedtem akkor hátrányt, nem éreztem azt, hogy amiatt „rosszabb” lenne, mert nem volt ott az orvosom.

Sőt, ez ugyan majdnem három éve volt, de az akkori ügyeletes most egy vizit alkalmával meg is kérdezte, hogy ugye az előzőt nála szültem. 

A szülőszobán a szülésznők kedvesek és maximálisan empatikusak voltak. Az osztályon dolgozó szülésznők pedig kedvesek és mosolygósak. Mostanra van új nővérhívó is, igaz, nekem nem volt rá szükségem.

A szülőszobáról már a babával együtt kerülünk ki (hacsak nincs probléma) és velünk is marad végig. A csecsemős nővérkék is kedvesek voltak, és olyan kedvességgel voltak a babám felé. Nekem az nem hiányzott, hogy segítsenek. Nyilván aki kéri, annak segítenek. Megkérdezték, hogy megy-e a szopizás, de mivel nem volt kérdésem a témával, nem háborgattak. 

Mostani alkalommal egyágyas szobát kaptam, korábbi alkalmakkor kétágyasban voltam. Örültem nagyon az egyágyasnak. Nyugit szerettem volna.

Naponta kétszer van látogatás, délelőtt 10-11-ig, és délután 2-5-ig. Ugyan ki van írva a szobaajtókra, hogy a látogatás a társalgóban/folyosón történik, nem a szobákban, de nem hiszem, hogy ezt mindenki betartja.

Van VIP szoba is, amiben benn van a fürdő meg tévé is, de arra jó előre fel kell iratkozni. 

A reggelit és a vacsit a szobákba beadják az osztályos szülésznők, az ebédet a társalgóban lehet megenni. A kaja minősége hááááát… hagy kívánnivalót maga után, de gondolom, minden kórházi kaja. Ami pozitív, hogy mindig barna/rozskenyeret kaptunk, nem fehér kenyeret. 

A fürdőt-vécét nemrég újították fel, szép állapotban van. A takarítónők a kukákat a szobákban, a mosdókban naponta többször is ürítik, alaposan és csendben/gyorsan takarítanak. 

Ami negatívum, hogy az osztály egy régi épületben van, elbírna egy felújítást. A szobámban pl. a felső bukóablakot nem lehetett rendesen becsukni, résnyire nyitva volt.

Az ágyak is régi, nyekergősek. Recsegett-ropogott, ahogy megmozdultam.

A kórházban töltött idő is csökkent, első alkalommal a csütörtök reggel született babával hétfőn, második alkalommal a csütörtök reggeli babával vasárnap délután, most a szerda déli babával szombat délután jöhettünk haza.

Értékelésem: 10-ből 9 pont. Mert elbírna egy felújítást.

Petz Aladár Megyei Oktatókórház, Győr

szülés ideje: 2015
pontszám: 10/9

MamaNgozi

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?