Van olyan hónap, hogy szinte nem találni olyan gyerekeknek való mozifilmet, amelyre szívesen elvinném a családot.

A december ebből a szempontból elkényeztet minket, több imádott rajzfilmhős is visszatér egy-egy új filmben: jön Alvin és a mókusok, a táncoló pingvinek, Csizmás a Shrekből, de lesznek újdonságok is, például Karácsony Artúr és a Diótörő is.

Karácsony Artúr

November 24-től látható a mozikban a Karácsony Artúr 3D című animációs családi vígjáték, melyben fény derül a Télapót övező néhány titokra.

Többek között megtudhatjuk, hogyan képes egyetlen ember egyetlen éjszaka alatt kétmilliárd ajándékot eljuttatni a világ összes gyerekének.

Csizmás, a kandúr

December 1-től vetítik a Csizmás, a kandúr című animációs filmet, melynek főszereplője a Shrekből ismert macska.

A történetben, amely azelőtt játszódik, hogy Csizmás találkozott Shrekkel, a macska összefog az észkombájn Tojás Tóbiással és a dörzsölt Puha Praclival, hogy ellopják a híres aranytojást tojó ludat. Több kritika szerint jobban sikerült ez a film, mint az utolsó két Shrek.

Diótörő 3D

A Diótörő legújabb adaptációja 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik. A kis Mary egy különleges diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától. A kislány boldogan fekszik le aludni, de álmában megelevenedik a Diótörő és más játékai is és kezdetét veszi egy varázslatos utazás a fantázia világába.

A fabáburól kiderül, hogy elvarázsolt herceg, s a kis Mary vele összefogva veszi fel a küzdelmet a gonosz Patkánykirállyal és alattvalóival. Amikor a Diótörőt túszul ejtik a gonosz patkányok, Mary kis játékaival mentőakciót indít kiszabadításáért. December 8-tól a mozikban.

Alvin és a mókusok 3.

December 15-én jönnek kedvenc éneklő mókusaink az Alvin és a mókusok című családi vígjátékban. Kis hőseik ezúttal egy apró baleset folytán egy lakatlan szigeten találják magukat, ám még ez sem tántoríthatja el őket a jókedvüktől és remek popdaloktól.

Mivel a gyerekek az utóbbi hetekben semmi mást nem hajlandók nézni, csak az Alvin és a mókusok első két részét, egész biztosan elsők között nézzük meg ezt is. Kár, hogy a kétévest nem tudjuk elvinni, ő is nagy rajongó.

Táncoló talpak 2.

A téli szünetben, december 22-én mutatják be a Táncoló talpak 2-t 3D-ben és IMAX 3D-ben is. A bájos, táncoslábú pingvinek visszatérnek, hogy megrengessék a Déli-sarkot, és a nézőket is táncra buzdítsák.

Az eredeti szinkronban olyan színészek vállaltak szerepet, mint Brad Pitt és Matt Damon, az énekes Pink, Elijah Wood, Robin Williams és Hank Azaria. Kíváncsi vagyok, az előző résszel szinte ugyanolyan történet mennyire lesz élvezetes.

Tünde