Az első gyerekemnél a legfőbb gyereknevelési információkat könyvekből nyertem. A többinél az internetről tájékozódtam leginkább. Ha most lennék terhes, és haladnék a korral, okostelefonra és tabletre töltenék le érdekes programokat, melyekkel nyomon követném a terhességem minden apró részletét a súlynövekedéstől a rosszullétekig, feljegyezhetném, melyik mellből szoptattam és mennyit evett a gyerek, vagy gyereknevelési tanácsokkal nyugtatnám magam, ha elakadnék például az együtt alvás – külön alvás témájában. Olyan (angol nyelvű) programokat válogattam, amelyek hasznosak lehetnek a kismamáknak, friss szülőknek.

Terhesség

Mom 2 Be Pregnancy Tracker

A várandósság nyomon követésére szolgáló applikáció, melyben naplószerűen lehet rögzíteni az eseményeket. Az aktuális napi jelentésből megtudható a fogamzási és a várható szülési időpont, a trimeszter és a hetek száma, a hátralévő idő és a baba körülbelüli súlya és hossza. Heti tippek is olvashatók a terhességgel kapcsolatban és növekedési statisztika is elérhető. Mindezek megoszthatók a családdal, barátokkal. 

My Pregnancy Today 

Az applikáció a kalkulátorral is kiszámítható, várható születési dátum alapján kíséri végig a terhességet: napi tippekkel és információkkal segít képben lenni. Megtudható, hogyan változik a kismama teste, mi történik vele és hogyan tud megbirkózni mindezzel. Magzati fotókkal illusztrálva nyomon követhető a baba fejlődése hétről hétre, de videón is nézhetők méhen belüli események. Ugyanolyan terhességi korú kismamákat lehet vadászni a világ minden tájáról és beszélgetni velük, és a táplálkozásban is segít receptekkel és tippekkel a program.

Happy pregnancy ticker

Eredetileg hobbiból írta a programot egy férfi, amikor felesége a második gyermeküket várta, majd a barátok segítségével továbbfejlesztette, hogy minél több kismama segítségére legyen. Az applikációval kiszámítható a szülés várható ideje, található súlykalkulátor grafikonokkal, információk és statisztika a trimeszterekről, a baba fejlődéséről, lejegyezhetők a fájások és a baba mozgása, fórumozni lehet más kismamákkal, a leggyakoribb terhességi egészségügyi problémákról is lehet olvasni és felírható az orvosi vizsgálatok ideje is. Minden elküldhető mailben is. A program különlegessége, hogy már teherbe esés előtt lehet használni, mivel ovuláció tervezővel lehet felkészülni a terhességre.

Anyaság

Baby Pedia ESP

Videókkal és cikkekkel készülhetsz fel az anyaságra és tudhatsz meg mindent, ami a terhesség kezdetétől a gyereknevelésig fontos. Különbözőaltatási technikák, szoptatási pozíciók, a hiszti kezelése, gyerekfürdetés és rengeteg hasznos tipp és leírás található a programban.

New Mom

Ez a program videókkal, fotókkal és a legfrissebb hírekkel segít a legjobb anyává válni.

30 Second MOM 

Az elfoglalt anyukáknak találták ki ezt a programot, melyen minden információ 30 másodperc alatt elolvasható vagy megnézhető videón. Anyukák osztják meg tapasztalataikat az anyaság olyan témáiban mint az etetés, egészség, otthon, pénz, utazás, stb.

Baby ESP Trial 

A program próbaverziója egy hétig használható ingyenesen és főleg kezdő szülőknek ajánlott, akik a baba összes tevékenységét (például szoptatás, alvás, evés, széklet, stb.) feljegyezhetik. Különlegesség, hogy az éjszakai szoptatás feljegyzését szemkímélő, piros képernyővilágítással segítik. A holtfáradt szülők is elégedettek lesznek a programmal, mert a naplózás igen egyszerű ennek segítségével.

Szoptatás

Breastfeeding info 

Azoknak, akik mindent tudni akarnak a szoptatásról friss cikkek, kutatási eredmények és hírek olvasásával.

Breastmilk counts 

A program segít megtanulni szoptatni, bemutatja a helyes pozíciókat és technikát, feljegyezhető, hogy mikor melyik mellből szoptatott a kismama, mennyi ideig tartott a szoptatás és mennyit evett a baba.

Which breast? 

Aki nem tanulni és olvasgatni szeretne a szoptatásról, csak feljegyezné, melyik mellből szoptatott legutóbb, egy gombnyomásra van csak szüksége ebben a programban, ami méri a szoptatással töltött időt is.

Etetés

Feed baby – Tracker Monitor 

Egyszerűen feljegyezhető minden etetés, pelenkacsere, alvás, melyeket grafikonon is meg lehet nézni.

Baby Food n Care 

Minden információ megtalálható ebben a programban, amit a babatáplálásról tudni kell. 0-2 éves korig.

Ezen az oldalon pedig további, anyáknak való programokat ajánlanak.

Tünde