Örömmel mutatok be nektek egy itthon egyedülálló könyvet, mely közös munkánk gyümölcse. Hosszú évekig gyűjtöttem az általatok beküldött szüléstörténeteket, melyeknek egy külön honlapot is létrehoztam korábban. Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy a gyűjtemény nyomtatott formában is megjelenjen, és tavaly év végén nekiálltam a megvalósításnak.

Többféle verzió is felmerült (nagy kiadó, kisebb kiadó, self publishing), ám a végén – nem vállalva a kiadói elvárásokat, vállalva viszont az összes kockázatot – a magánkiadás mellett döntöttem, mert szerettem volna a saját elképzeléseim szerint megjelentetni a könyvet.

Mindenkinek hálásan köszönöm, aki írásos hozzájárulást adott ahhoz, hogy története bekerüljön a könyvbe. Igazán izgalmas tartalom állt össze a végén, amely nemcsak a várandós kismamáknak nyújthat segítséget abban, hogy mi várhat rájuk a szülőszobán, hanem mindenki számára érdekes olvasmány lehet.

A 464 oldalas könyvben százhuszonegy szülés története olvasható, melyek színes képet mutatnak arról, milyen sokféle a szülés és mennyire másképp élik meg a nők. Olvashattok például ikerszülésekről, egy kismamától több szülésélményről, császármetszésről, külföldi szülésről, epidurális érzéstelenítésről, komplikációkról, és édesapák által írt történetek is megtalálhatók a könyvben. Nem csupán már online megjelent sztorik vannak a kötetben: több olyan történet is olvasható benne, ami eddig soha, sehol nem került publikálásra.

A könyv nem jelenhetett volna meg támogatók nélkül. Hála és köszönet a gsk-nak, a Philips Aventnek, a b.boomnak, a BabaMama Expónak, az Anita Hungáriának, az Istenhegyi Géndiagnosztikának, a Nosiboonak, a Boironnak, a Natalisnak, a Pharmaforténak, a Róbert Kórháznak és a Csodabent ultrahangstúdiónak, a Hormóniának, valamint édesanyámnak és nevelőapámnak a tartalmi, Tamás Pálnak a tördelési, Zsiráfnak pedig az összes grafikai munkáért. Lányaimnak pedig köszönet a türelemért, amiért az utóbbi időben többet foglalkoztam a könyvvel és kevesebbet velük. És köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem és bármilyen formában támogatott.

A Szüléstörténetek könyv május 11-én jelenik meg, addig is előrendelhető a Bezzeganya webshopban. Bővebb információ a könyvről a www.szulestortenet.hu oldalon olvasható.

Azok az olvasók, akik engedélyüket adták hozzá, hogy történetük megjelenjen a kiadványban, ajándékba kapnak egy példányt a könyvből. Ők további információkért írjanak a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

Fogadjátok szeretettel a Bezzeganya első könyvét!

A könyvet itt lehet megvenni, de a következő hónapokban sok helyen lehet majd személyesen is megvásárolni. Részletek később.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?