19. hét

Egyszer hallottam egy elméletet. Egy gyerek életkezdése drága, a második gyereknél a költségek lecsökkennek, majd a harmadiknál ismét magasabbak lehetnek. Vagyis az elsőnél még mindent meg kell venni, míg a másodiknál, még ha más nemű is, mint az első, a költségek azért kevesebbek, mert használni tudja az elsőszülöttől örökölt felszerelést, a ruhák nagy részét. Követve ezt a logikát, már nem teljesen világos, hogy a harmadik gyereknél miért emelkednek ismét a költségek. Ha csak azért nem, mert közben az első esetleg eléri az ovis, vagy sulis korosztályt, ami egy új fejezet lehet a pénztárcánk tartalmának csökkenésének történetében.

No, de mi van akkor, ha a gyerekek között 5-10 év korkülönbség van? Csak nem tart meg senki 5-10 évig egy kiságyat vagy ruhát. Gondolom, ekkor jön az, amit a kismamaruhák tekintetében már tapasztalok, mégpedig, hogy barátok, ismerősök szívesen ajándékozzák oda vagy adják kölcsön ruháikat, amivel sokat spórolhatok, és egyúttal én is beléptem a potenciális kölcsönadók közé.

D. a minap hosszasan figyelt a konyhában főzés közben. Nem is engem, sokkal inkább az egyre gömbölyödő hasamat nézte. Felállt, odajött, átölelt, kezével is megvizsgálta a látványt, majd közölte, hogy már eléggé terhes vagyok ahhoz, hogy el kellene kezdeni a gyereknek vásárolni. Ez az!!! Alig vártam, hogy ez bekövetkezzen, hogy ő is így lássa, és az én kis magánakcióimat nyíltan is csinálhassam, hogy ne törjön ki rajta a frász, hogy jesszusom, mennyi mindent szeretnék a gyereknek. Pedig nem is sokat. Csak a legszükségesebbeket, és hát ami a legfontosabb, hogy jó áron. És van rá lehetőség, ahogy eddig az interneten láttam. Van netes bolhapiac, vannak óriásboltok, olcsó árukkal, secondhand shopok, vannak felajánlások, szintén ismerősöktől, és ami a legjobb, hogy van egy listám. Igaz, nem én készítettem, hanem kaptam. A védőnő egyetlen jó cselekedete volt, és véleményem szerint nem esik túlzásokba. Jó, persze a lista szerint a játék nem tartozik a legszükségesebb dolgok közé, nem úgy, mint az 5-6 db (56-os) body, vagy a levegőztetőzsák (bár erre roppant kíváncsi lennék, hogy mi is az), vagy az orrszívó porszívó, én azért kiegészítettem egy-két dologgal.

Egyszer a listán szereplő dolgokat megpróbáltam forintosítani. Javaslom, erre senki ne vetemedjen. Mindent hagyjunk úgy, ahogy van. Van egy lista, kövessük azt. Ne akarjunk számokat látni. Összegeket leírva látni, ne, azt ne akarjuk. Ne bolygassuk a dolgokat, azok úgy is bonyolódnak maguktól. Na, és ez még csak a felszerelés. Abba már bele sem merek gondolni, hogy az orvos mennyibe fog kerülni vagy a szülésznő. Bár ezek azok a dolgok, melyekkel a végletekig nem értek egyet, hogy a TB-n felül, meg a magánrendelésen kívül, ahova azért járok, mert az orvosom már csak szülni meg operálni jár a kórházba, szóval miért áll a világ úgy, hogy szükség van ezekre a fizetéskiegészítésekre. Nem beszélve az őssejt programról, ami 200-300 ezer Ft-ig terjed. Bár láttam a minap egy 150000 Ft-os akciós csomagot. Juhé!

Azért megvan az első 56-os rugdalózó. A hétvégén vettük a városligeti bolhapiacon. 900 Ft-ot hagytunk ott egy kiskabátért, egy kisnadrágért és a rugdalózóért. Szerintem jól vásároltunk.

Mindenkinek szép hetet!

Ildikó (yzzma)

Ui: Azért ha már a kismamaruháknál tartunk, elmesélem, hogy elmentem a B.boom-ba, hogy átvegyem a nyereményem. El kell, hogy mondjam, hogy akik a kismamanadrágot a belevarrt bandázzsal kitalálták, zsenik. Egy farmert választottam, és nagyon kényelmes, bár még egy kissé meleg, mert egy vastagabb anyagút kértem. Egy olyan topot, ami a derekam alá ér, és csak a pocakrészénél nyúlik. Nagyon kényelmes ruhák, és már csak azért is nagy élmény, azért is mentem el, mert már az összes nadrágomat, szoknyámat kinőttem. Nagy megkönnyebbülés volt, hogy a még kölcsönkapott ruhák előtt egy vadiúj, B.boom-os nadrágot tudtam kipróbálni, és nagyon meg vagyok elégedve. A boltban pedig a kiszolgálás kifogástalan volt. Úgy ahogy én szeretem. Kedves, szakszerű, hozzáértő segítségem volt. Köszönöm.