PR

A Dulux EasyCare festék végre nyugalmat ad. Legyen akármilyen kreatív is a gyerek, rajzai miatt nem kell újrafesteni félévente az egész lakást. A speciális festék ugyanis foltálló és víztaszító.

Már megint mitől ilyen a fal?

Kifestettük végre a lakást, gyönyörű színekben pompázik, tiszta, ragyogó, még érezni egy kicsit a festék illatát. Minden tökéletes. Aztán eltelik néhány hét, hónap, és homlokráncolva nézzük a karcos, pecsétes, foltos felületet, és nem értjük, mi történt. Elég átrendezni a szobát, kapkodva végigrohanni kabátban, beengedni a vizes szőrű kutyát – vagy bármilyen más állatot –, főzni, enni, kávét inni, borozni, bulit rendezni, vagy csak úgy simán gyereket nevelni, máris kész a baj. A foltoktól függően mindenki más megoldással próbál újra tiszta falat teremteni otthonában, van, aki a szódabikarbónás vízre esküszik, más a radírra, a bútorok eltologatására, falvédőre, egy stratégiailag elhelyezett képre, a festék maradékaival történő színezgetésre, vagy a tökéletes egyedüllétre szavaz – hosszú távon azonban egyik módszer sem működik. 

PR

Kis Picassók

A legnagyobb kedvenc a zsírkréta, meg a zselés filctoll, de tulajdonképpen bármilyen színezőanyaggal kreálhatnak valamit a falra a gyerekek. Még ha csak vízfestékről van szó, elég jól jártunk, de azt sem lehet nyom nélkül eltüntetni, pláne egy kevésbé minőségi falfesték használata után. Az igazán kreatív csemeték azonban vörösborral öntözik a falat, a pelenka tartalmát használják zsenijük kifejezésére, vagy pörköltszafttal mázolnak, idegösszeroppanás-közeli állapotba hozva felmenőiket. A Dulux EasyCare festék azonban még rajtuk is kifog. Először is azért, mert víztaszító, tehát nem marad rajta nyoma semmilyen folyékony anyagnak, másrészt attól is megóvja a falat, hogy az beszívja a rákent anyagot. Így aztán röhöghetünk a markunkba, amikor a gyerek ártatlan arccal mutatja, mit alkotott aznap. Elég egy konyhai törlőkendő, amivel felitatjuk a gyöngyökbe rendeződött folyadékot, vagy egy vizes vagy mosószeres szivacs, és máris eltüntethetjük a rajzokat, foltokat. A fal, csináljon akár a bosszúálló kutya, akár a gyerek bármit, tiszta és élénk színű marad – olyan, amilyennek lefestettük.

PR

Ezt a listát szeretni fogod

A Dulux EasyCare festéket meglehetősen sok anyagra letesztelték, ami foltot hagyhat. Például kiköpött, szétfújt narancslére, kólára, szójaszósz-koncentrátumra, de céklára és csokira is. Az anyától elcsent rúzs sem okozhat neki gondot, ahogyan a színes ceruza és a kréta sem. Ráadásul a falra kent anyagokat még dörzsölhetjük is a szivaccsal, a festék nem fog megkopni. Elég egy kis doboz belőle a gyerekszobához, s mivel nem csöpög, apukával is kifestethetünk (hadd legyen egy jó napja), ráadásul még a fal is lélegezni fog a rétegek alatt. Érdemes a csemete megérkezése előtt festeni, mert 28 nap kell ahhoz, hogy a festett felület víztaszítóvá váljon – addig távol kell tartanunk tőle a művészkezeket.

(X)