PR karácsony

A karácsony előtti napok rendszerint feszültségben, idegeskedéssel telnek. Sokan kapkodunk az utolsó napokban, és fejvesztve rohangálunk szaloncukorért, csomagolópapírért, tervezzük a karácsonyi menüt, szervezzük a vendégséget, és a lakásnak is rendben kell lennie, amikor meggyújtja a család a csillagszórót a fán. Nem csoda, ha esténként fáradtan dőlünk le az ágyba, hogy reggelente egyre kimerültebben folytathassuk a karácsonyi pörgést.

A stressz és a feszültség viszont általában megbosszulja magát (például erős fejfájás képében), melynek az ünnepek előtti időszakban különösen rossz az időzítése. Az alapból fejfájósok jó néhány technikát ismernek a fejfájás legyőzésére: például egy gyengéd masszázzsal lazítják el a nyakizmaikat (a masszázs növeli az endorfinszintet, mely a szervezet természetes fájdalomcsillapítója), légzőgyakorlatokat végeznek, vagy meditálnak, esetleg illóolajokat vetnek be a fájdalom elmulasztására.

A karácsony előtti őrületben viszont nem biztos, hogy van idő masszázsra és lazításra, ilyenkor – ha nem akarjuk, hogy a fejfájás ledöntsön minket a lábunkról – gyógyszert is bevethetünk. Például a gyorsan ható, vény nélkül kapható ibuprofén-tartalmú Nurofent. Mivel gyorsan felszívódik szervezetünkben, illetve az ibuprofén célzottan, a fájdalommal járó gyulladásos területeken fejti ki hatását, gyorsan csökkenti a tüneteket. Leküzdi az enyhe és közepesen erős fájdalmakat, valamint hatásos lázcsillapító is. Számos Nurofen bevont tabletta, filmtabletta és lágy kapszula közül választhatjuk ki az igényeiknek leginkább megfelelőt. 

A legjobb persze, ha igyekszünk minél kevesebb stresszel túlélni az ünnepi időszakot, és fejfájás helyett az ünneplésre, a családra, a gyerekekre, az ajándékokra és az örömre koncentrálunk.

 (X)