gyereknevelés

Kedves Nagymama, aki étellel kínálta gyermekemet!

Nincs rendben, hogy egy gyermeket, aki nem tud beszélni, nem tudja felmérni a helyzetet, az édesanyja megkérdezése nélkül kínál meg étellel. Higgye el, nem kioktatás, egyszerűen alap társadalmi együttélés. Azért mert maga nagymama, nem jogosítja fel, hogy ételt osztogasson. Elhiszem, hogy több gyermeket nevelt fel, s több unokája is van már (en meg óvónő vagyok, és akkor mi van?), attól meg tiszteljen meg, hogy megkérdez.

Ja, hogy mert Ön nagymama, tudja, mit ad a gyermekemnek? Honnan? Ja, hogy ettől nem lehet allergiás? Nyilván. És hogy én mit beszelek tiszteletről? Még mindig nem érti? Elvekről van szó. Sajnálom, hogy ezt magyarázni kell. Mert nem csak pusztán arról van szó, hogy akár allergiás is lehet az adott gyermek, mert igenis lehet, hanem arról, hogy idegenektől nem fogadunk el ételt! Miért kell ezt magyarázni? Ön meg tudom, csak jót akar. Kérem, egyszerűen forduljon az édesanyához, s kérdezze meg: Kaphat a gyermek ebből?

És nem utolsó sorban azért, mert kiállok az elveim mellett, védem a gyermekem, nem jelenti, hogy napszúrást kaptam! 

Itt akkor tovább is mennék.

Kedves Hölgyek (érdekes módon csak nők (nénik) gondolják, hogy lehet)!

Kérem, ne fogdossák a gyermekemet! Nyújtotta a kezét? Akkor sem! Csak a lábát se. Önre mosolygott? Mosolyogjon vissza! Tudom, hogy cuki, szerintem is. Ez sem jogosítja fel, hogy fogdossa. Egyszer visszafogdosok!

Megdöbbentő adat, hogy 14 hónap alatt egyetlen ember, egy lány kérdezte meg, hogy szabad-e. 

Anna

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?