Ősszel minden évben előkerül a vitamintéma. Ennek kapcsán megnéztük, milyen, gyerekeknek való multivitaminok vannak most a piacon, a termékeket ár szerint növekvő sorba rendeztük: a legolcsóbb 27 Ft-ba, a legdrágább adag pedig 122 Ft-ba kerül naponta egy négyéves gyereknek.

'Vitamins!' photo (c) 2009, Bradley Stemke - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

A gyerekeknek szánt vitaminkészítmények általában rágótabletta, granulátum vagy szirup formájában kerülnek forgalomba, mivel a legkisebbek gyakran nem kedvelik a tablettákat, mindegy, hogy gyógyszerről vagy vitaminról van szó.

Swanson rágótabletta

A termék 10 különféle vitamint tartalmaz narancs, cseresznye és szőlő ízű rágótabletták formájában. Óvodáskorban biztosítja a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bevitelét. 4-6 éves korig ajánlott.

Ára: 3190 Ft (27 Ft/db)

Sunlife rágótabletta

Ideális táplálék-kiegészítő gyermekek és növésben lévő fiatalok számára.

Ára: 820 Ft (27 Ft/db)

VitaKing rágótabletta

Ez a termék speciálisan a legkisebbeknek - 4-6 éves korosztálynak - készült. A narancs ízesítésű multivitamin készítmény a gyerekek szervezetének igényei szerint kialakítva, mesterséges színezéket vagy édesítőszert, illetve tartósítókat nem tartalmaz.

Ára: 1840 Ft (31 Ft/db)

Béres Vitalin Junior Multivitamin pezsgőtabletta

A málnaízű junior multivitamin pezsgőtabletta elsősorban fokozott szellemi és fizikai igénybevétel, hiányos, elégtelen táplálkozás, valamint étvágytalanság esetén ajánlott gyereknek. Napi 1-2 málnaízű junior multivitamin pezsgőtabletta hozzájárulhat a 4-14 éves gyermekek napi vitaminszükségletének fedezéséhez, egészséges fejlődéséhez.

Ára: 560 Ft (28 Ft/db)

Jutavit gyerek multivitamin 

A mackó formájú narancs ízű rágótabletták számos olyan vitamint tartalmaznak, melyek a szervezet normális, egészséges működéséhez szükségesek. Fontos a kolosztrum immunoglobulinokat tartalmaz, ami segítheti az immunrendszert és növelheti a szervezet ellenálló képességét.

Ára: 1430 Ft (32 Ft/db)

Béres Actival Kid rágótabletta

Komplex összetételével elősegítheti a szervezet egészséges és kiegyensúlyozott működését. Cukormentes, a fogszuvasodás megelőzése szempontjából előnyös édesítőszereket tartalmaz, a gyermekek korának megfelelően biztonságosan adagolható. Sárgabarack, narancs, eper, valamint erdei gyümölcs ízben kaphatóak.

Ára: 1110 Ft (37 Ft/db)  

Walmark Marslakócskák Imunactiv rágótabletta http://bezzeganya.shopmarket.hu/walmark-marslakocskak-imunactiv-epres-izben-c1122-p259.html    

A Marslakócskák multivitamin és ásványi anyag tabletta tartalmazza a növekedéshez szükséges vitamin- (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, H, folsav) és ásványi anyag (cink, jód, kalcium) szükségletet.

Ára: 3790 Ft (38 Ft/db)

Naturlife Flavokids koncentrátum

Multivitamin tartalmú étrend-kiegészítő készítmény  antioxidáns hatású polifenolokkal gyermekeknek. A termék alapanyagául szolgáló gyümölcsök magas polifenol tartalommal rendelkeznek. A készítmény egy úgynevezett Naturlife 12 vitamin keveréket tartalmaz, amely a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelő napi vitamin beviteli értékeket tartja szem előtt.

Ára: 3650 Ft (egy adag 122 Ft)

Ti mivel fedezitek a gyerekek vitaminszükségletét? Vitaminokkal (rágótabletta, szirup, pezsgőtabletta?), egészséges táplálkozással, mindkettővel?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?